HomeHL-GreeceΑκυρώθηκε η τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group

Ακυρώθηκε η τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group

Λόγω ... αδυναμίας συντονισμού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο Euro Working Group της Πέμπτης μεταφέρονται τα… σπουδαία για τις εξελίξεις στην συμφωνία που επιδιώκεται για το Eurogroup της Δευτέρας. Η τηλεδιάσκεψη που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα τελικά ματαιώθηκε -πιθανότατα για λόγους αδυναμίας συντονισμού- και έτσι, το ραντεβού που θα προετοιμάσει το επερχόμενο ραντεβού των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα είναι στις 8 Ιουνίου.

Τα θέματα που θα κληθεί να επεξεργαστεί η ομάδα των εμπειρογνωμόνων θα είναι η πορεία εφαρμογής των προαπαιτούμενων από ελληνικής πλευράς, αλλά και το στάδιο των συζητήσεων σε σχέση με την συνολική συμφωνία που περιλαμβάνει και το χρέος.

Στο μεταξύ, η Κομισιόν τόνισε ξανά την ανάγκη να υπάρξει κοινή «κατανόηση», κοινή απάντηση των δανειστών, στο ζήτημα του ελληνικού χρέους τις επόμενες εβδομάδες. Συγκεκριμένα, κληθείς να σχολιάσει την πρόταση της διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, για παράταση των συζητήσεων για το χρέος, ο Μ. Σχοινάς απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας ότι η Επιτροπή δεν κάνει ποτέ σχόλια σε δηλώσεις.

«Τώρα είναι η σειρά όλων των εταίρων να φτάσουν σε μια κατανόηση στο ζήτημα του ελληνικού χρέους τις επόμενες εβδομάδες», είπε και κατέληξε λέγοντας, πως η δουλειά θα συνεχιστεί στο πλαίσιο της συμφωνίας του Μαΐου του 2016, με την προοπτική να υπάρξει μια κατάληξη στο επόμενο Eurogroup.

News247.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση