HomeHL-GreeceEuroWorking Group: Τηλεδιάσκεψη για τα προαπαιτούμενα

EuroWorking Group: Τηλεδιάσκεψη για τα προαπαιτούμενα

Καταγραφή της προόδου που έχει γίνει

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με φόντο τις νέες δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ -μέσω της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt- για τη στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, συνεδριάζει σήμερα το EuroWorking Group.

Η συνεδρίαση είναι προγραμματίσμενη και θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, ενώ στο επίκεντρό της θα τεθεί η πρόοδος στα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης αλλά και τεχνικές λεπτομέρειες για το ζήτημα του χρέους, το οποίο είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων.

Από τα 140 προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης έχουν ήδη υλοποιηθεί περίπου τα 120 και τα υπόλοιπα αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες προκειμένου να λάβει η Ελλάδα τη «θετική» αξιολόγηση των Θεσμών που θα ανοίξει το δρόμο για τη χορήγηση της δόσης στο προσεχές Eurogroup.

Το επόμενο EuroWorking Group θα συνεδριάσει την Πέμπτη ώστε να καθοριστούν όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες για την πρόοδο της χώρας ως προς το πακέτο των μεταρρυθμίσεων.

To θέμα της ολοκλήρωσης των προαπαιτούμενων έχει τεθεί με έντονο τρόπο από την πλευρά των πιστωτών. Στην επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ σε μια απότιμηση της συνεδρίασης του Eurogroup της 22ης Μαίου συνδέει άμεσα την ολοκλήρωση των εκκρεμμοτήτων με την επόμενη καταβολή της δόσης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ντάισελμπλουμ σημειώνει στην επιστολή του ότι εφόσον εκπληρωθούν και τα 140 προαπαιτούμενα, τότε η Κομισιόν θα συντάξει νέα έκθεση προόδου (Compliance Report), η οποία θα ανοίξει τον δρόμο για την καταβολή της δόσης.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση