HomeΕΛΛΑΔΑΜειωμένες αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς

Μειωμένες αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς

Η προθεσμία λήγει στις 9 Ιουνίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Λιγότερες αιτήσεις έφερε η απόφαση να κατατεθούν φέτος οι αιτήσεις δωρεάν φιλοξενίας σε παιδικούς σταθμούς σχεδόν δύο μήνες νωρίτερα από πέρυσι.

Η προθεσμία που έχει τεθεί λήγει την ερχόμενη Παρασκευή 9 Ιουνίου (έναντι 29 Ιουλίου το 2016) και η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ζητά με χθεσινή της ανακοίνωση να δοθεί οπωσδήποτε παράταση έως το τέλος Ιουνίου «προκειμένου να μη μείνει εκτός προγράμματος κανένα παιδί που η οικογένειά του πληροί τις προϋποθέσεις ένταξης».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης εκφράζει, μάλιστα, «την έντονη ανησυχία του, καθώς σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία ο αριθμός των αιτήσεων για ένταξη στο Πρόγραμμα Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής 2017-2018 εμφανίζεται μειωμένος».

Όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, το καλοκαίρι του 2016 είχαν υποβληθεί 121.000 έγκυρες αιτήσεις και τελικώς φιλοξενήθηκαν περίπου 96.000 παιδιά. Η ΚΕΔΕ υπενθύμισε χθες πως με πρόσφατη δήλωσή της η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θ. Φωτίου ανέφερε πως φέτος αναμένεται να εξυπηρετηθούν 140.000 έως 150.000 παιδιά. Ο αριθμός των αιτήσεων που έχουν έως τώρα υποβληθεί δεν είναι επισήμως γνωστός, αλλά κυμαίνεται μεταξύ 60.000 και 80.000.

Διαφήμιση
Διαφήμιση