HomeCity Guide«Βήματα στο …παρελθόν» της Νέας Αλικαρνασσού

«Βήματα στο …παρελθόν» της Νέας Αλικαρνασσού

Συνεχίζεται το πρόγραμμα περιηγήσεων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι Εθελοντικές Ομάδες Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου, συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα εισηγήσεων και περιηγήσεών τους σε ιστορικές συνοικίες της πόλης, επισκέπτονται αυτή τη φορά τη Νέα Αλικαρνασσό και καλούν τους κατοίκους και τους συμπολίτες που ενδιαφέρονται να παρευρεθούν στην εκδήλωση που ετοίμασαν εκεί, σε συνεργασία με τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο «ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ».

Οι εθελοντές οργάνωσαν ήδη τρεις επισκέψεις, δύο εκ των οποίων (αυτές της Αγίας Τριάδας και της Χρυσοπηγής), περιελάμβαναν ομιλία και περιήγηση-ξενάγηση, ενώ η τρίτη, στο Ατσαλένιο, ξεκίνησε με διευρυμένη ομιλία και ολοκληρώθηκε με χορωδιακό πρόγραμμα. Η επόμενη κατά σειράν επίσκεψη, στην Νέα Αλικαρνασσό, έχει προγραμματισθεί για αύριο στις 6 το απόγευμα στις εγκαταστάσεις τουΠολιτιστικού Συλλόγου «ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ».

Περιλαμβάνει ομιλία από τον εκπαιδευτικό κ. Αντώνη Περυσινάκη, Διευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αλικαρνασσού, για την ιστορία, τα ήθη, τα έθιμα και τα πολιτιστικά χαρακτηριστικά των Μικρασιατών της Αλικαρνασσού, καθώς και την εγκατάστασή τους στο Ηράκλειο και τη δημιουργία τού σημερινού συνοικισμού.

Θα ακολουθήσει αφήγηση βιωματικών εμπειριών από κατοίκους της περιοχής και η εκδήλωση θα κλείσει με μουσικό πρόγραμμα από την γνωστή σε όλους μας χορωδία του Συλλόγου, τα μέλη του Δ. Σ. του οποίου συνέβαλαν τα μέγιστα στην όλη διοργάνωση.

Για τη διευκόλυνση των Δημοτών που επιθυμούν να παρευρεθούν θα υπάρχει αστικό λεωφορείο, για την μετ’ επιστροφής μεταφορά τους στην εκδήλωση.

Η επιβίβαση θα γίνει από τη στάση των αστικών λεωφορείων της Πλατείας Ελευθερίας (απέναντι από το ξενοδοχείο Αστόρια), την Τετάρτη, το αργότερο στις 5.30 το απόγευμα.

Οι Δημότες που επιθυμούν να έλθουν με το λεωφορείο, θα πρέπει να το δηλώσουν εκ των προτέρων στον υπεύθυνο της διοργάνωσης κ. Χάρη Κακουλάκη, τηλ. 6932400733, μέχρι σήμερα το μεσημέρι.

Διαφήμιση
Διαφήμιση