HomeHL-HealthΤα τρία άγνωστα οφέλη του ανανά

Τα τρία άγνωστα οφέλη του ανανά

Γιατί αποτελεί εξαιρετική επιλογή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο ανανάς είναι ένα φρούτο του καλοκαιριού με την εξωτική του μυρωδιά και γεύση να φέρνουν στο μυαλό εικόνες από παραλίες!

Και ο χυμός, όμως, αυτού του του ζουμερού φρούτου είναι πλούσιος σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικές ουσίες, επομένως είναι μια εξαιρετική επιλογή στο πλαίσιο μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής.

Δείτε παρακάτω τρία σημαντικά οφέλη για την υγεία μας…

  1. Καλύτερη πέψη

Ο ανανάς περιέχει ένα ένζυμο που ονομάζεται βρομελίνη και το οποίο διευκολύνει τη διάσπαση και την πέψη των πρωτεϊνών. Η βρομελίνη σε μορφή κάψουλας δρα επίσης ενάντια στο οίδημα, στους μώλωπες και στον μετεγχειρητικό πόνο.

  1. Πιο νεανικό δέρμα

Ο χυμός ανανά περιέχει βιταμίνη C και βήτα καροτένιο, ουσίες με αντιοξειδωτική δράση που επιβραδύνουν τον ρυθμό γήρανσης του δέρματος, καθυστερώντας ρυτίδες και χαλάρωση. Η βιταμίνη C συμβάλλει επίσης στη σύνθεση του κολλαγόνου, της πρωτεΐνης που προσδίδει στο δέρμα ελαστικότητα και αντοχή.

  1. Καλύτερη υγεία των ματιών

Η βιταμίνη C του ανανά μειώνει επίσης τον κίνδυνο εκδήλωσης καταρράκτη περίπου κατά ένα τρίτο, σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το υγρό που βρίσκεται στο εσωτερικό του ματιού είναι πλούσιο σε βιταμίνη C κι έτσι η πρόσληψή της μέσω της διατροφής είναι απαραίτητη για την πρόληψη της συχνής οφθαλμολογικής πάθησης.
baby.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση