HomeΚΟΣΜΟΣΒραζιλία: Επτά έφηβοι νεκροί από βίαια επεισόδια σε κέντρο κράτησης

Βραζιλία: Επτά έφηβοι νεκροί από βίαια επεισόδια σε κέντρο κράτησης

Έπειτα από απόπειρα απόδρασης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επτά έφηβοι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δύο τραυματίστηκαν, σε ταραχές που ξέσπασαν σε κέντρο κράτησης στο βορειοανατολικό τμήμα της Βραζιλίας.

Τα βίαια επεισόδια στο Λαρ ντο Γκαρότο Πάντρε Οτάβιου Σάντους ξέσπασαν το πρωί του Σαββάτου, όταν μια ομάδα νεαρών αποπειράθηκε να αποδράσει. Οι 11 από αυτούς κατάφεραν να το σκάσουν. Ακολούθησε σύγκρουση ανάμεσα σε δύο αντίπαλες ομάδες νεαρών.

Ο υποδιευθυντής του κέντρου κράτησης, ο Φρανσίσκο Σόουζα, αποκάλυψε στην εφημερίδα Folha de Sao Paulo ότι οι τρόφιμοι σε αυτό ήταν 220, όταν η ονομαστική χωρητικότητά του δεν ξεπερνά τους 40. Πρόσθεσε ότι τρόφιμοι έβαλαν φωτιά σε στρώματα και σε μια από τις υπηρεσίες του κέντρου.

Τα πτώματα των εφήβων που έχασαν τη ζωή τους βρέθηκαν απανθρακωμένα, συμπλήρωσε ο Σόουζα.

Με 622.000 φυλακισμένους να καταμετρώνται από το υπουργείο Δικαιοσύνης στα τέλη του 2014, η Βραζιλία καταλαμβάνει την τέταρτη θέση στον κόσμο σε ό,τι αφορά τον αριθμό των εγκλείστων σε σωφρονιστικά καταστήματα, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, την Κίνα και τη Ρωσία.

Σε εθνικό επίπεδο, ο δείκτης πληρότητας των βραζιλιάνικων φυλακών ανέρχεται στο 167% και οι συνθήκες είναι πολύ συχνά εξαιρετικά ανθυγιεινές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση