HomeΚΟΣΜΟΣΝίκι Χάλεϊ: O Τραμπ γνωρίζει ότι η κλιματική αλλαγή δεν είναι απάτη

Νίκι Χάλεϊ: O Τραμπ γνωρίζει ότι η κλιματική αλλαγή δεν είναι απάτη

Τί είπε η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ «γνωρίζει ότι το κλίμα αλλάζει», δήλωσε η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Νίκι Χάλεϊ κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στο CNN η οποία αναμένεται να μεταδοθεί την Κυριακή

«Ο Πρόεδρος Tραμπ γνωρίζει ότι το κλίμα αλλάζει και ότι οι ρύποι αποτελούν μέρος της εξίσωσης», ακούγεται η Χάλει να λέει κατά τη διάρκεια ενός αποσπάσματος της συνέντευξής της.

Την Πέμπτη ο Τραμπ ανακοίνωσε την απόσυρση των Ηνωμένων Πολιτειών από τη συμφωνία που υπεγράφη το 2015 στο Παρίσι για την προστασία του Περιβάλλοντος.

Ισχυρίστηκε, όπως και προεκλογικά, ότι η συμμετοχή της χώρας του στο σύμφωνο θα έθετε σε κίνδυνο την οικονομία των ΗΠΑ, θα μείωνε τις θέσεις εργασίας, θα εξασθενούσε την εθνική κυριαρχία και θα έβαζε τη χώρα του μόνιμα σε μειονεκτική θέση.

«Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τον διάλογο για μία διαφορετική συμφωνία, για μία συμφωνία που θα σέβεται και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αν ανοίξει αυτός ο διάλογος θα είναι καλοδεχούμενος από την πλευρά μας, αν πάλι όχι, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα», τόνισε.

Σημειώνεται ότι ο Τραμπ τα τελευταία χρόνια έχει εκφράσει τον σκεπτικισμό του σχετικά με το εάν η κλιματική αλλαγή είναι πραγματική ή απλώς ένα δημιούργημα των επιστημόνων. Όμως από τότε που ανέλαβε τα ηνία της χώρας του δεν έχει επισήμως τοποθετηθεί σχετικά με το ζήτημα.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση