Νέα αναβολή πήρε για άλλη μια φορά η εκδίκαση της υπόθεσης για την υπεξαίρεση μεγάλου χρηματικό ποσού από το ταμείο του Δήμου Γαύδου, που είχε διαπιστωθεί το 2011.

Η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, αλλά λόγω απουσίας του κατηγορούμενου, η δίκη αναβλήθηκε για τις 20 Οκτωβρίου.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την υπεξαίρεση κάθεται ο τότε υπάλληλος του ταμείου του δήμου και όπως είχε διαπιστωθεί το έλλειμμα είχε δημιουργηθεί κατά το χρονικό διάστημα 2008-2011.

Πρόκειται για την υπόθεση που είχε συγκλονίσει όλη την Κρήτη όταν τον Μάρτιο του 2011 ο τότε δήμαρχος Στρατής Λαμπάκης αποκαλύπτει το έλλειμμα «μαμούθ».

Η δημοτική αρχή της Γαύδου υπέβαλλε μήνυση στον υπάλληλο, με αποτέλεσμα να τεθεί σε αργία από το πειθαρχικό συμβούλιο.

Σε δηλώσεις του στο Gavdos Fm, ο πρώην Δήμαρχος και νυν Αντιδήμαρχος Στρατής Λαμπάκης ανέφερε για την υπόθεση:

“Εδώ και έξι χρόνια αγωνιούμε για την εκδίκαση της υπεξαίρεσης στο Δήμο Γαύδου, η οποία διενεργήθηκε επί προεδρίας μου στο ταμείο της τότε Κοινότητας Γαύδου.

Την έβδομη αναβολή, ζήτησε σήμερα ο ………………., όπως και όλες τις άλλες άλλωστε, με αφορμή την δήθεν εμπλοκή μου στην υπόθεση, λόγω βουλεύματος το οποίο ενάντια στην απαλλακτική εισαγγελική πρόταση με παραπέμπει στο ακροατήριο για πιθανή από κοινού υπεξαίρεση, με απλές πλην όμως εντελώς αβάσιμες πιθανολογήσεις.

Βούλευμα το οποίο εδώ και μια εβδομάδα έχει γνωστοποιηθεί στον κατηγορούμενο και όχι σε εμένα, αν και είμαι άμεσα ενδιαφερόμενος. Αφήνει δε να αιωρούνται αιχμές και υπόνοιες εναντίων μου με δημοσιεύσεις σε προσωπικό του λογαριασμό στο ιντερνέτ.

Με δική μου πρωτοβουλία πρότεινα να καθίσω σήμερα, αν και δεν όφειλα, στο εδώλιο του κατηγορουμένου προκειμένου να ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης που ταλαιπωρεί και πολώνει το νησί, αλλά κατέθεσα και αίτημα στον εισαγγελέα για άμεση εκδίκαση της υπόθεσης.

Σήμερα φάνηκε ποιος δεν θέλει να γίνει η δίκη. Εγώ δεν έχω να φοβάμαι τίποτα και επιθυμώ να δοθούν στην δημοσιότητα τόσο οι τραπεζικοί λογαριασμοί και των δυο μας, όσο και τα περιουσιακά στοιχεία, όχι μόνο τα δικά μας αλλά και των οικείων μας.

Στις 20/10/2017 που προσδιορίστηκε η δίκη, εγώ θα είμαι εκεί, και ελπίζω ο κύριος ………………… να μην ασθενήσει, να μην τοποθετηθεί βόμβα και απειληθεί η ασφάλειά του και η δική μας, για να εκδικαστεί επιτέλους η υπόθεση της υπεξαίρεσης από τα ταμεία του Δήμου Γαύδου. Εγώ θα είμαι εκεί όπως πάντα και ελπίζω ο κύριος …………………….να μην βρει άλλη αιτία αναβολής!”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση