HomeΕΛΛΑΔΑΠΑΣΟΚ: Ο κ. Γαβρόγλου έχει την ευθύνη διάλυσης του δημόσιου Πανεπιστημίου

ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Γαβρόγλου έχει την ευθύνη διάλυσης του δημόσιου Πανεπιστημίου

Με αφορμή το νομοσχέδιο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οξεία κριτική στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για το νέο νομοσχέδιο που αφορά την τριτοβάθμια εκπαίδευση, εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τον για ιδεοληψία και διάλυση των ΑΕΙ.

«Ο κ. Γαβρόγλου με το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση που φέρνει, έχει πλέον την πλήρη ευθύνη διάλυσης του ελληνικού δημόσιου Πανεπιστημίου», τονίζει το ΠΑΣΟΚ καθώς, όπως αναφέρει, «δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς η πλήρης επιβολή χάους και αδυναμίας διοίκησης στα ιδρύματά μας με το νέο τρόπο εκλογής των πρυτανικών αρχών».

Επίσης προσθέτει ότι δεν μπορεί να καταλάβει κανείς γιατί επανέρχεται η πλήρης υποδούλωση των ιδρυμάτων σε συνδικαλιστικές και κομματικές ηγεσίες ούτε να κατανοήσει γιατί χάνεται η αυτονομία των ιδρυμάτων και πλέον όλα ρυθμίζονται κεντρικά με ένα μοντέλο «σοβιετίας» που μαζικοποιεί τα πάντα και δεν αφήνει κανένα περιθώριο δημιουργίας και δυνατότητας συμμετοχής των ιδρυμάτων στις διεθνείς εξελίξεις.

Όπως ακόμη δεν μπορεί να κατανοήσει κανείς, λέει το ΠΑΣΟΚ, γιατί πρέπει να απαγορεύεται η λειτουργία προγραμμάτων σπουδών στην αγγλική γλώσσα.

«Δυστυχώς σήμερα ο νόμος 4009/2011 της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ που αποτέλεσε την πιο σημαντική θεσμική παρέμβαση προς την κατεύθυνση ενίσχυσης και διεθνοποίησης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης φαντάζει μακρινή πολυτέλεια.

Και μόλις σήμερα, είναι αλήθεια με καθυστέρηση, πολλοί ανακαλύπτουν τη σημασία αυτού του Νόμου», υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση