HomeHL-9Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τη φωτιά…που οδήγησε στην καταστροφή

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τη φωτιά…που οδήγησε στην καταστροφή

Αναζητούν τα αίτια της πύρινης λαίλαπας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζει η πυροσβεστική υπηρεσία για να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έγιναν παρανάλωμα του πυρός ξημερώματα της Τετάρτης τρία αυτοκίνητα και πέντε μηχανάκια στην οδό Κορυτσάς στην περιοχή του Πόρου στο Ηράκλειο.

Η εικόνα που αντίκρισαν οι πυροσβέστες, όταν ειδοποιήθηκαν να μεταβούν στο σημείο, θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο, με τα οχήματα να έχουν παραδοθεί πλήρως στις φλόγες.

Κλιμάκιο του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας πραγματοποίησε αυτοψία στο σημείο, συλλέγοντας οποιοδήποτε στοιχείο, μπορεί να τους φανεί χρήσιμο, ώστε να φτάσουν σε ένα ασφαλές συμπέρασμα για το πώς συντελέστηκε όλη αυτή η καταστροφή.

fotia-poros-5

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η φωτιά ίσως να εκδηλώθηκε σε ένα από τα κατεστραμμένα οχήματα και στη συνέχεια να επεκτάθηκε και στα υπόλοιπα, δημιουργώντας μία “πύρινη” αλυσίδα.

Δεδομένου ότι οι περίοικοι καθυστέρησαν να ειδοποιήσουν την πυροσβεστική υπηρεσία, καθώς δεν αντιλήφθηκαν εγκαίρως τη φωτιά, συνετέλεσε στο γεγονός οι πυροσβέστες να φτάσουν στο σημείο και να βρεθούν μπροστά σε μια πύρινη κόλαση.

fotia-poros-6

Ωστόσο ανοιχτό παραμένει όμως και το ενδεχόμενο του εμπρησμού, με το δράστη ή τους δράστες να χρησιμοποιούν μεγάλη ποσότητα εύφλεκτου υλικού, που “λαμπάδιασε” άμεσα τα αυτοκίνητα και τις μηχανές.

fotia-poros-4

Διαφήμιση
Διαφήμιση