HomeHL-9Καταγραφή των ζημιών στις καλλιέργειες…από κλιμάκια του ΕΛΓΑ

Καταγραφή των ζημιών στις καλλιέργειες…από κλιμάκια του ΕΛΓΑ

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν το νησί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε εκτίμηση και καταγραφή των ζημιών, που υπέστηκαν οι καλλιέργειες σε περιοχές του νομού Ηρακλείου προχωρούν κλιμάκια του ΕΛΓΑ μέσα στο επόμενο διάστημα.

Οι αγρότες σε αρκετές περιοχές του νησιού είδαν τα αμπέλια τους και τις ελιές τους να καταστρέφονται από την έντονη βροχόπτωση, αλλά και το χαλάζι που σημειώθηκε κατά τόπους, καθώς η ένταση με την οποία έπεφταν ήταν μεγάλη, τη στιγμή που όλα βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις τις μεγαλύτερες ζημιές υπέστησαν περιοχές, όπως οι Αρχάνες, ο Προφήτης Ηλίας, οι Δαφνές, η Αυγενική, προκαλώντας πονοκέφαλο στους αγρότες, οι οποίοι ανησυχούν για το μέλλον της παραγωγής τους.

Στην ίδια θέση βρίσκονται και οι παραγωγοί της Σητείας, λόγω του ανεμοστρόβιλου που έπληξε την περιοχή, ο οποίος προκάλεσε καταστροφές σε υπαίθριες, αλλά και θερμοκηπιακές καλλιέργειες.

Οι αγρότες που βρίσκονται ήδη σε δυσμενή οικονομική κατάσταση, δε είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν κι αυτή την καταστροφή στην παραγωγή τους, γι’ αυτό κοινό αίτημα όλων είναι να εκτιμηθούν άμεσα οι ζημιές και να δρομολογηθούν οι αποζημιώσεις τους.

Κλιμάκια του ΕΛΓΑ θα βγουν στην ύπαιθρο μέσα στο επόμενο διάστημα, πραγματοποιώντας αυτοψία σε όλες τις πληγείσες περιοχές, προκειμένου να καταγραφεί το ύψος των ζημιών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση