HomeHL-SportsΤι είδαμε στην τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ

Τι είδαμε στην τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Του Ευθύμη Φασουλάκη

Απόψε 31/5, ολοκληρώθηκαν μετά από πολλές περιπέτειες, τα πλέι οφ της Superleague.

Αυτή που χαμογέλασε, ήταν η ΑΕΚ, που με την νίκη της επί του Πανιωνίου, με 2-1 στην Νέα Σμύρνη, έκοψε πρώτη το νήμα και θα αγωνιστεί στα Προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Δικέφαλος, δεν πτοήθηκε από το γκολ του Μασούρα, που έβαλε μπροστά τους Νεοσμυρνιώτες στο 21 και απάντησε γρήγορα στο 34ο λεπτό με γκολ του Μάνταλου για το 1-1, που ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Δύο κόκκινες, μια για κάθε ομάδα, του Μπεν στο 57ο λεπτό και του Χριστοδουλόπουλου στο 64ο , έμοιαζαν να καθορίζουν την  πορεία του αγώνα, αλλά ο Σέρχιο Αραούχο είχε την τελευταία λέξη.

Στο 81ολεπτό πέτυχε το 2-1 και η Ένωση , περίμενε πλέον , καλά νέα από την Τούμπα.

Εκεί, σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός, αν και αποδεκατισμένος, πήρε μια παλικαρίσια νίκη με 3-2 επί του ΠΑΟΚ, συμπαρασύροντας τον στο Europa League.

O Μπίσεσβαρ με υπέροχο σουτ εκτός περιοχής , έκανε το 1-0 στο 20 λεπτό για τον Δικέφαλο του Βορρά, αλλά η απάντηση του ΠΑΟ, ήταν άμεση.

8 λεπτά αργότερα , ο Κλωναρίδης , εκμεταλλευόμενος την υπέροχη πάσα του Λουντ, έκανε το 1-1 που ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Στο 2ο ημίχρονο, από ένα λάθος του Κουτρουμπή , ο ΠΑΟΚ έκανε το 2-1 στο 68 με τον Ενρίκε και έμοιαζε να αποκτά τα ήνια του αγώνα.

Ο ΠΑΟ όμως, παρά τις απουσίες και τις αναγκαστικές αλλαγές των Κουλιμπαλί και Ρέις, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και επέστρεψε στον αγώνα.

Αρχικά μετά από κόρνερ και καραμπόλες στην περιοχή, ο Λουντ έκανε το 2-2 στο 79ο λεπτό, αποτέλεσμα που άφηνε τον ΠΑΟΚ στην δεύτερη θέση.

Σαν να μην έφτανε αυτό , ο Μολίνς με κεφαλιά-ψαράκι από σέντρα του Κλωναρίδη στο 93, έκανε το 3-2 , παγώνοντας την Τούμπα.

Έτσι, η ΑΕΚ θα αγωνιστεί στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών, με το έργο της να είναι δύσκολο, αλλά και σε περίπτωση αποκλεισμού θα έχει δεύτερη ευκαιρία στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός, θα αγωνιστούν στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ ο Πανιώνιος στον 2ο προκριματικό της ίδιας διοργάνωσης.

Η ΑΕΚ μένει ευχαριστημένη, από την 1η θέση στο μίνι αυτό πρωτάθλημα και την μεταμόρφωσή της με τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο.

Ο ΠΑΟΚ, παρά την κατάκτηση του Κυπέλλου, δεν μπορεί να θεωρήσει, επιτυχημένη πλήρως μια χρονιά που δεν θα διεκδικήσει την συμμετοχή του στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτό ισχύει και για τον Παναθηναϊκό, αλλά με δεδομένες τις απουσίες, τους τραυματισμούς και τις ποινές που δέχτηκε η ομάδα, μένει μια γλυκιά γεύση, για τον χαρακτήρα που έδειξε η ομάδα, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στον πάγκο.

Ο Πανιώνιος τέλος, ζει το παραμύθι του και ελπίζει να κρατήσει όσο δυνατόν περισσότερους παίκτες μπορεί από τον κορμό του, για την επερχόμενη ευρωπαϊκή του περιπέτεια.

Έτσι κλείνει η χρονιά στο Ελληνικό Πρωτάθλημα , με αρκετά καλό θέαμα και με την ευχή , την επόμενη χρονιά , να κρίνονται όλα, μέσα στον αγωνιστικό χώρο και μόνο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση