HomeHL-WorldΣυνάντηση Γκουτέρες με Αναστασιάδη και Ακιντζί

Συνάντηση Γκουτέρες με Αναστασιάδη και Ακιντζί

Στη Νέα Υόρκη στις 5 Ιουνίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε δείπνο στις 4 Ιουνίου θα παρακαθίσουν οι Αναστασιάδης και Ακιντζί με τον ΓΓ του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με νεότερη γραπτή δήλωση του εκπροσώπου του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μπαρίς Μπουρτζιού.

Ο κ. Μπουρτζιού αναφέρει ότι μετά την ανακοίνωση μέσω της προηγούμενης γραπτής του δήλωσης για τη συνάντηση στις 5 Ιουνίου στη Νέα Υόρκη, ακολούθησαν διαβουλεύσεις και η συνάντηση των ηγετών με τον Αντόνιο Γκουτέρες μετατράπηκε σε συνάντηση – δείπνο στις 4 Ιουνίου, την ερχόμενη Κυριακή.

Επιβεβαίωση από Ακιντζί

Τηλεφωνική συνομιλία με τον ΓΓ του ΟΗΕ είχε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος με μήνυμά του στο twitter αναφέρει ότι αποδέχθηκε πρόσκληση για να συναντηθεί μαζί του και με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στη Νέα Υόρκη στις 5 Ιουνίου.

Στο tweet της λεγόμενης «προεδρίας» του ψευδοκράτους, αναφέρεται ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ τηλεφώνησε στον Μουσταφά Ακιντζί και του απηύθυνε πρόσκληση για συνάντηση στις 5 Ιουνίου στη Νέα Υόρκη με τον Ελληνοκύπριο ηγέτη και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ενημέρωσε ότι θα παρευρεθεί.

Επιβεβαίωση και από Χριστοδουλίδη

Ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης με ανάρτηση του στο twitter πριν από λίγο επιβεβαίωσε ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ είχε τηλεφωνική συνομιλία και με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη που βρίσκεται στην Αθήνα για τη κηδεία του Κ. Μητσοτάκη και του απηύθυνε πρόσκληση για μετάβαση στη Νέα Υόρκη και κοινή συνάντηση με τον Μουσταφά Ακιντζί.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης πρόσθεσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαβουλεύσεις για τον καθορισμό ημερομηνίας της συνάντησης.

Εν τω μεταξύ σε δήλωσή του ο Εκπρόσωπος του ΟΗΕ στην Κύπρο, Αλίμ Σιντίκ αναφέρει ότι «ο ΓΓ του ΟΗΕ προσβλέπει να υποδεχθεί και τους δύο ηγέτες στη Νέα Υόρκη την ερχόμενη εβδομάδα.»
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση