HomeHL-WorldΑιχμηρή δήλωση Μακρόν: «Ο Τύπος δεν πρέπει να γίνεται δικαστής»

Αιχμηρή δήλωση Μακρόν: «Ο Τύπος δεν πρέπει να γίνεται δικαστής»

«Θέλησε να απευθύνει έκκληση για αλληλεγγύη»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνηση Κριστόφ Καστανέρ δήλωσε σήμερα ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε κατά την διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου «αλληλεγγύη» και «υπευθυνότητα», προσθέτοντας ότι ο Τύπος δεν πρέπει να γίνεται δικαστής.

Αντιδρώντας στην πολεμική σχετικά με τον υπουργό Ρισάρ Φεράν, ο Εμανουέλ Μακρόν «ζήτησε αλληλεγγύη και υπευθυνότητα». «Τα πράγματα δεν πηγαίνουν αναγκαστικά καλά όταν ο Τύπος μετατρέπεται σε δικαστή», πρόσθεσε τονίζοντας ότι «σε μία δημοκρατική κοινωνία καθένας πρέπει να έχει την θέση του».

«Θέλησε να απευθύνει έκκληση για αλληλεγγύη, για υπευθυνότητα στο πλαίσιο του υπουργικού συμβουλίου, να ζητήσει τον διαχωρισμό της ήρας από το στάρι, μέχρι και την δημόσια ταπείνωση ορισμένες φορές», δήλωσε ο Κριστόφ Καστανέρ.

Ο Εμανουέλ Μακρόν «υπενθύμισε ότι η υποδειγματικότητα πρέπει να είναι διαρκής στόχος στις δημόσιες ενέργειές μας», πρόσθεσε ο Κριστόφ Καστανέρ.

«Φυσικά υπάρχουν μηχανισμοί ελέγχου της εξουσίας και το δηλώνω «είναι έτσι» », είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι σύμφωνα με τον πρόεδρο «υπάρχουν επίσης οι θεμελιώδεις αρχές, η αρχή της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης». «Μόνο η δικαιοσύνη έχει την εξουσία να αποφασίσει τις συνέπειες μίας υπόθεσης, μίας ανακριτικής διαδικασίας, μίας έρευνας», δήλωσε ο Κριστόφ Καστανέρ.

Ο υπουργός Εδαφικής Συνοχής Ρισάρ Φεράν, για τον οποίο υπάρχουν υποψίες ευνοιοκρατίας απέκλεισε για μία ακόμη φορά σήμερα το ενδεχόμενο να παραιτηθεί, επικαλούμενος το γεγονός ότι η υπόθεση δεν ελέγχεται από την δικαιοσύνη.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση