HomeHL-TOPΌλα έτοιμα στα Χανιά για την υποδοχή της σορού του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Όλα έτοιμα στα Χανιά για την υποδοχή της σορού του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Δείτε φωτογραφίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Όλα έτοιμα είναι στα Χανιά και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαγδαληνής Χαλέπας όπου και αναμένεται να φτάσει σε λίγες ώρες η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας με δεκάδες αστυνομικούς να περιφρουρούν την περιοχή που βρίσκεται ο Ιερός Ναός.

Η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στις 7.15 το απόγευμα αναχώρησε με C-130 από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας με προορισμό την 115 Πτέρυγα Μάχης στα Χανιά.

Λίγα λεπτά μετά τις 8 το βράδυ το C-130 προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο και κατευθύνεται στον Ιερό Ναό.

Εκεί τη σορό υποδέχθηκε ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης, μέλη του οποίου στο παρελθόν είχαν μεταφέρει τις σορούς των δύο Βενιζέλων.

Φωτογραφίες από τον Ιερό Ναό της Αγίας Μαγδαληνής Χαλέπας

agia-madgalini agia-madgalini4 agia-madgalini3 agia-madgalini2

agia-magdalinh-5 agia-magdalini6

Κατόπιν, με όλες τις προβλεπόμενες τιμές, η σορός θα μεταφερθεί από τη Σούδα στον ναό της Αγίας Μαγδαληνής Χαλέπας, όπου θα εκτεθεί εκ νέου σε λαϊκό προσκύνημα και θα γίνει αγρυπνία.

Την επομένη και αφού ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση θα μεταφερθεί στις 15.00 στην «τελευταία κατοικία» που επέλεξε για τον εαυτό του ο ίδιος ο εκλιπών, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ, δίπλα στην πολυαγαπημένη του σύζυγο Μαρίκα που έφυγε από τη ζωή πριν από πέντε χρόνια.

Ο τάφος του ζεύγους Μητσοτάκη βρίσκεται σε ένα μικρό, ολοπράσινο κοιμητήριο με θέα που ξεπερνά τον κόλπο της Σούδας και χάνεται στον ορίζοντα του Κρητικού πελάγους, όπως περιγράφουν όσοι τον έχουν επισκεφθεί. Η κατασκευή του τάφου, αλλά και η διαμόρφωση του κοιμητηρίου, έγιναν με την προσωπική επιμέλεια του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος έχει από ετών αποφασίσει ότι σε αυτό το ειδυλλιακό τοπίο θα γινόταν η ταφή η δική του και της συζύγου της.

Διαφήμιση
Διαφήμιση