HomeΚΡΗΤΗΕπιτυχημένη η εκπαίδευση υπαλλήλων στις πρώτες βοήθειες

Επιτυχημένη η εκπαίδευση υπαλλήλων στις πρώτες βοήθειες

Στον δήμο Βιάννου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο χώρο του Δημαρχείου Βιάννου  το  σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στα πλαίσια εκπαίδευσης των υπαλλήλων ΟΤΑ του Δήμου Βιάννου με σκοπό οι εργαζόμενοι να είναι σε θέση να προσφέρουν αποτελεσματική βοήθεια με ασφάλεια σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό. Εισηγητές ήταν ο κ. Αντωνοδημητράκης Παντελής Ιατρός Εργασίας καθώς  και οι εκπαιδευτές Φραγκιαδάκης Δημήτρης, Κοκάλη Κατερίνα όπως και η υποψήφια εκπαιδεύτρια Φαιτάκη Κωνσταντίνα από το τμήμα Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ν. Ηρακλείου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

foto-ekpedefsi-5

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν προσομοιώνοντας πραγματικά περιστατικά στις παρακάτω θεματικές ενότητες

1)Βασική Υποστήριξη ζωής

2)Τραύματα –Αιμορραγίες και αντιμετώπιση

3)Εγκαύματα και αντιμετώπιση

Μετά το τέλος της θεωρητικής κατάρτισης ακολούθησε πρακτική εξάσκηση.

foto-ekpedefsi

O Δήμαρχος Βιάννου κος Παύλος  Μπαριτάκης αφού ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον ιατρό εργασίας του Δήμου κο  Αντωνοδημητράκη Παντελή, καθώς και το Τμήμα Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ν. Ηρακλείου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού δήλωσε:  «Στόχος μας είναι η εκπαίδευση του προσωπικού του Δήμου για να αποκτήσουν γνώσεις πρώτων βοηθειών, έτσι ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζουν άμεσα έκτακτα περιστατικά, σώζοντας ανθρώπινες ζωές. Τέτοια ανάλογα σεμινάρια πρέπει πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, ώστε να ανέβει περισσότερο τόσο το επίπεδο, όσο και η οργάνωση αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών κάθε είδους. Τέτοιου είδους ενέργειες θα  συνεχιστούν και στο μέλλον με βασικό σκοπό να σταθούμε στο πλευρό όποιων επιθυμούν να εκπαιδευτούν σε κάτι τόσο σημαντικό που λέγεται πρώτες βοήθειες».

Διαφήμιση
Διαφήμιση