HomeΚΟΣΜΟΣΑυστραλοί ψάρεψαν το ψάρι χωρίς πρόσωπο

Αυστραλοί ψάρεψαν το ψάρι χωρίς πρόσωπο

Σοκαριστικό, νόμιζαν ότι είχε εξαφανιστεί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας που βρήκε αυτό το ψάρι επεσήμανε πως το συγκεκριμένο είδος ψαριού έχει να εμφανιστεί στα νερά της Αυστραλίας από το 1873.

Οι επιστήμονες βρήκαν το εν λόγω είδος να περιφέρεται στα βάθη ενός βυθού της Ανατολικής ακτής της Αυστραλίας, δίπλα σε «τεράστιες» ποσότητες σκουπιδιών.

psari1

Το ψάρι έχει μήκος 40 εκατοστών και βρέθηκε 4 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, σε νερά που βρίσκονται νότια του Σίδνεϊ.

Οι επιστήμονες που το βρήκαν είναι μέλη του μουσείου της Βικτόρια και του Οργανισμού Επιστημονικής Έρευνας της Αυστραλιανής κυβέρνησης.

«Αυτό το ψάρι είναι απίθανο καθώς το στόμα του βρίσκεται στο κάτω μέρος του και συνεπώς, όταν το κοιτάς κανονικά δεν μπορείς να δεις ούτε μάτια, ούτε μύτη, ούτε τίποτα» λέει ο O’Hara.

Το ψάρι βρέθηκε στα πλαίσια μιας επιστημονικής εκστρατείας που διεξάγεται από τον Οργανισμό και εκτείνεται γεωγραφικά από την βόρεια Τασμανία μέχρι την κεντρική Queensland.

psari2

Η έρευνα ξεκίνησε στις 15 Μαίου και απαρτίζεται από 27 επιστήμονες, 13 τεχνικούς και 20 άτομα πληρώματος.

Οι ανακαλύψεις δεν σταματάνε μόνο στο «απρόσωπο ψάρι» καθώς «οι ειδικοί λένε πως περίπου το ένα τρίτο από τα δείγματα που συλλέγουν είναι εντελώς καινούργια στην επιστήμη. Δεν είναι όλα όσο εντυπωσιακό είναι το απρόσωπο ψάρι αλλά υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα που δεν έχουμε ξαναδεί» δήλωσε ο O’Hara.

Και μετά συμπλήρωσε με ένα δυσάρεστο εύρημα: «είναι απίστευτο το γεγονός ότι βρισκόμαστε κυριολεκτικά στην μέση του πουθενά αλλά στον πάτο της θάλασσας υπάρχουν σκουπίδια 200 ετών»

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση