HomeHL-9Διαμαρτύρονται οι καταστηματάρχες…με φόντο τους κοινόχρηστους χώρους

Διαμαρτύρονται οι καταστηματάρχες…με φόντο τους κοινόχρηστους χώρους

Συγκέντρωση και πορεία στους κεντρικούς δρόμους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Λουκέτο βάζουν σήμερα τα καταστήματα στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, αλλά και αρκετά μέσα στην πόλη, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας, που έχει προγραμματιστεί, με φόντο τον νέο κανονισμό για τους κοινόχρηστους χώρους.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, που άλλαξε τις προυποθέσεις για την παραχώρηση των κοινόχρηστων χώρων, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων μεταξύ των καταστηματαρχών, οι οποίοι κάνουν λόγο για διάλυση κάθε έννοιας επιχειρηματικότητας με σοβαρές επιπτώσεις για τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές.

Για το λόγο αυτό, προχωρούν σήμερα σε κλείσιμο των καταστημάτων τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ στις 11 το πρωί αναμένεται να συγκεντρωθούν στην Πλατεία Συντριβανίου και να πραγματοποιήσουν πορεία προς το Δημαρχείο Χανίων.

Σε ανακοίνωση τους οι καταστηματάρχες αναφέρουν ότι “ο νέος κανονισμός παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου που προσπαθεί να επιβάλλει ο Δήμος Χανίων στις επιχειρήσεις μας, διαλύει κάθε έννοια επιχειρηματικότητας χωρίς να υπολογίζει τις επιπτώσεις απέναντι στους εργαζόμενους, τους προμηθευτές και γενικότερα την τοπική οικονομία. Ζητάμε την κατανόηση της τοπικής κοινωνίας και τη στήριξή σας στον δίκαιο αγώνα μας, ο οποίος θα συνεχιστεί μέχρι να δικαιωθούμε.

ΥΓ.: Η ημερομηνία είναι συμβολική. Είναι η τελευταία ημέρα πριν την εφαρμογή του νέου σχεδίου”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση