HomeHL-PsilaΜπάτε σκύλοι αλέστε στα… ΕΛΤΑ

Μπάτε σκύλοι αλέστε στα… ΕΛΤΑ

Εκτεθειμένα έγγραφα, υλικό και σφραγίδες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τόσες κλοπές έχουν γίνει σε δημόσια κτίρια τον τελευταίο καιρό κι όμως μυαλό δεν… βάζουμε. Οι δημόσιες υπηρεσίες και τα δημόσια κτίρια παραμένουν ένα ξέφραγο αμπέλι.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που αντίκρισε το cretapost στο κεντρικό κατάστημα των ΕΛΤΑ, στην πλατεία Δασκαλογιάννη στο Ηράκλειο.

Ημέρα Τρίτη, ώρα 7.30 το απόγευμα και στα ΕΛΤΑ γίνεται το αδιαχώρητο από κόσμο που θέλει να εξυπηρετηθεί. Υπάλληλος security ούτε για δείγμα. Στα γραφεία υπάρχουν διάχυτα έγγραφα της Υπηρεσίας, σφραγίδες ενώ τα συρτάρια δεν είναι καν κλειδωμένα. Μέσα στον τόσο κόσμο ο καθένας μπορεί εύκολα και χωρίς καν να τον πάρουν χαμπάρι να κλέψει ότι θέλει και να φύγει… ανενόχλητος.

Ή ακόμα μπορεί να πάρει ένα τηλέφωνο στους φίλους του στην Αθήνα, στο εξωτερικό μέχρι και σε «ροζ» γραμμές χωρίς να υπάρχει κάποιος να τον σταματήσει.

Κι όταν λέμε ότι δεν υπάρχει κάποιος το εννοούμε. Ακόμα και οι υπάλληλοι που πρέπει να εργάζονται πίσω από τα γκισέ των ΕΛΤΑ δεν υπάρχουν.

Για την ακρίβεια υπάρχει μόνος ένας, που κάθεται στην καρέκλα του και καλείται να εξυπηρετήσει δεκάδες άτομα.

Οι υπόλοιπες καρέκλες; Κενές από υπαλλήλους αλλά γεμάτες από… πολίτες που περιμένουν την σειρά τους.

Μετά απ’ όλα αυτά αναρωτιόμαστε πώς μπήκαν κλέφτες σε δημόσια κτίρια και έκλεψαν από μηχανήματα μέχρι και χρήματα; Παίρνοντας παράδειγμα τις συγκεκριμένες φωτογραφίες τότε οι κλέφτες μπαίνουν… ανενόχλητοι!

Διαφήμιση
Διαφήμιση