HomeΚΟΣΜΟΣΜήνυμα Ερντογάν: Να εκδώσετε τους Γκιουλενιστές, ειδάλλως αντίποινα

Μήνυμα Ερντογάν: Να εκδώσετε τους Γκιουλενιστές, ειδάλλως αντίποινα

«Το AKP υποφέρει από κόπωση, χρειάζεται αναγέννηση»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μήνυμα στις ευρωπαϊκές χώρες για άμεση έκδοση όσων «Γκιουλενιστών» έχουν ζητήσει άσυλο απηύθυνε την Τρίτη ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προειδοποιώντας με αντίστοιχη συμπεριφορά στην αντίθετη περίπτωση.

«Καλώ στον κόσμο: Αν δεν μας βοηθήσετε στην έκδοση [αυτών των ανθρώπων], θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν θα μπορέσετε να πάρετε εκείνους τους ανθρώπους που θα ζητήσετε από εμάς στο μέλλον» δήλωσε χαρακτηριστικά σε ομιλία του στην ΚΟ του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

«Η καταπολέμηση της τρομοκρατίας δεν είναι τοπική, είναι διεθνής. Αν έχουμε κοινό αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία τότε θα πρέπει να εκδώσετε σε εμάς αυτούς τους ανθρώπους» πρόσθεσε.

Εκατοντάδες οπαδοί του ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν έχουν υποβάλει αίτημα για άσυλο στις ευρωπαϊκές χώρες, με πάρα πολλούς εξ αυτών να υποβάλουν αίτημα στη Γερμανία και οχτώ στην Ελλάδα.

«Το AKP υποφέρει από κόπωση, χρειάζεται αναγέννηση» διαμήνυσε εξάλλου ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Ο τούρκος πρόεδρος τόνισε επίσης ότι επιθυμεί όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης να προετοιμάσουν ένα «σχέδιο δράσης 180 ημερών» πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους, προκειμένου να το υλοποιήσουν πριν από τις εθνικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τα τέλη του 2019.

Δεσμούς και στενή συνεργασία με πολλές ξένες υπηρεσίες στην Ευρώπη διατηρούσαν τα μέλη της οργάνωσης των Γκιουλενιστών FETÖ υποστηρίζει στο μεταξύ σε έκθεσή της η τουρκική Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (MİT). Η έκθεση κατατέθηκε στο κοινοβούλιο της γείτονος, και επιβεβαιώνει ανάλογες κατηγορίες που έχουν διατυπώσει κατά καιρούς ο Ταγίπ Ερντογάν και άλλα κυβερνητικά στελέχη.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση