HomeHL-EconomyΠαράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ζητούν οι φοροτεχνικοί

Παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ζητούν οι φοροτεχνικοί

Με επιστολή τους προς τους αρμόδιους φορείς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επιστολή, με την οποία ζητούν παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, απέστειλαν τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών στην υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή.

Στην επιστολή τους αναφέρουν:

“Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. γνωρίζοντας τα προβλήματα προκύψουν κατά την διάρκεια υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, από την αρχή είχε προτείνει ως καταληκτική ημερομηνία για τα Φυσικά Πρόσωπα την 15/7 και για τις Νομικές Οντότητες την 30/6, όπως και πολύ σωστά ορίστηκε, αλλά μόνο για τις Νομικές Οντότητες.

Όμως τα θέματα που έχουν προκύψει μέχρι στιγμής, όπως ενδεικτικά με τους κωδικούς 037 και 021 που αφορούν την εκκαθάριση των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, και άλλα θέματα ενημέρωσης στοιχείων του Ε1 καθώς και το γεγονός ότι το Έντυπο Ν δεν έχει εναρμονιστεί με τις νέες αλλαγές του εντύπου και της απεικόνισης του νέου τρόπου υπολογισμού των δόσεων, δεν έχουν επιτρέψει μέχρι τώρα την ομαλή διεξαγωγή της υποβολής τόσο των Φυσικών Προσώπων όσο και των Νομικών Οντοτήτων.

Για τον σκοπό αυτό, η Π.Ο.Φ.Ε.Ε., – δεδομένου ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κόστος (ημερομηνία πληρωμής πρώτης δόσης: 31/7) – θεωρεί ότι πρέπει να μεταφερθεί η καταληκτική ημερομηνία των Φορολογικών Δηλώσεων των Φυσικών Προσώπων και Νομικών Οντοτήτων στις 26 Ιουλίου 2017.

Τέλος, όσον αφορά σε προηγούμενο αίτημα της Ομοσπονδίας μας σχετικά με την παράταση της οικειοθελούς αποκάλυψης φορολογητέας ύλης παρελθόντων ετών φυσικών προσώπων και νομικών οντοτήτων του N. 4446/2016, θεωρούμε ότι μια τέτοια παράταση είναι δημοσιονομικά επιβεβλημένη”

Διαφήμιση
Διαφήμιση