HomeHL-SportsΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-0

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και αναρριχήθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα των πλέι οφ της Super League. Το γκολ που έδωσε τη νίκη στην Ένωση σημείωσε στο 42’ ο Μπακασέτας, ενώ στο 6’ Χριστοδουλόπουλος αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι.

Η ΑΕΚ μπήκε πιο επιθετικά στο ντέρμπι των Δικεφάλων και στο 6ο λεπτό έχασε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Κρέσπο έκανε χέρι στην περιοχή και οι «κιτρινόμαυροι» κέρδισαν πέναλτι, όμως ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος δεν σημάδεψε σωστά.

Έξι λεπτά μετά ο Χαρίσης δημιούργησε ευκαιρία για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, χωρίς να καταφέρει να σκοράρει, ενώ στο 23΄ από λάθος του Μπρκιτς ο Μπακασέτας δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα με κεφαλιά στην ανυπεράσπιστη εστία των φιλοξενούμενων. Ωστόσο, ο ίδιος παίκτης ήταν αυτός που έκρινε την τύχη της αναμέτρησης. Στο 43’ με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Μπρκιτς και διαμόρφωσε το 1-0 που έμελλε να είναι και τελικό.

Στο 65’ η ΑΕΚ έχασε νέα ευκαιρία, καθώς ο Μπακασέτας έδωσε ασίστ στον Μάνταλο, ο οποίος ανατράπηκε από τον Λέο Μάτος λίγο πριν μπει στην περιοχή κι ενώ βρισκόταν απέναντι στον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ. Το φάουλ εκτέλεσε με «κεραυνό» ο Μάνταλος αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.

Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν ικανός να δημιουργήσει ευκαιρίες, ενώ η απουσία του Σακχόφ από το κέντρο ήταν κάτι παραπάνω εμφανής. Μέχρι το τέλος τίποτα δεν άλλαξε και έτσι το 1-0 παρέμεινε ως το τέλος.

Γκολ:
42′ Μπακασέτας

Κίτρινες κάρτες:
Μάνταλος, Χριστοδουλόπολος, Γιόχανσον – Κάμπος, Ενρίκε, Πρίγιοβιτς, Χαρίσης, Μάτος, Μαλεζάς, Κρέσπο

Κόκκινες κάρτες:
90’+6′ Μαλεζάς

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ):
Ανέστης, Μπακάκης, Κολοβέτσιος, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος (64′ Γιόχανσον), Μπακασέτας (82′ Γκάλο), Αραούχο (87′ Πέκχαρτ).

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς):
Μπρκιτς, Λέοβατς, Μαλεζάς, Κρέσπο, Μάτος (82′ Κουλούρης), Κάνιας, Χαρίσης, Τσίμιροτ (71′ Πέλκας), Μπίσεσβαρ, Κάμπος (33′ Ενρίκε), Πρίγιοβιτς.

Διαφήμιση
Διαφήμιση