HomeHL-9Με χειροκροτήματα υποδέχτηκαν τους λαμπαδηδρόμους

Με χειροκροτήματα υποδέχτηκαν τους λαμπαδηδρόμους

Αύριο ξεκινά η Μαθητιάδα στο Παγκρήτιο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με χειροκροτήματα έγινε δεκτή στην Περιφέρεια Κρήτης στην πλατεία Ελευθερίας η φλόγα της λαμπαδηδρομίας όπου σε εορταστικό κλίμα έγινε η τελετή αφής στο πλαίσιο της «1ης Περιφερειακής Μαθητιάδας Αθλητισμού και Πολιτισμού» που συνδιοργανώνουν στο Παγκρήτιο Στάδιο 29 και 30 Μαΐου η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Δνση  Εκπαίδευσης Κρήτης και ο Δήμος Ηρακλείου. Τους μαθητές με την φλόγα υποδέχτηκαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ο Βουλευτής Σωκράτης Βαρδάκης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης οι Αντιπεριφερειάρχες Ευριπίδης Κουκιαδάκης, Γιώργος Αλεξάκης , Νίκος Ξυλούρης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης, ο Δ/ντης της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κρήτης Γιώργος Τερζάκης, ο εκπρόσωπος της κεντρικής Δ/νσης εκπαίδευσης Γιώργος Γάλλος, ο Αντιδήμαρχος  Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς, ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού Ζαν -Ανδρέα Καραντσίνι, ο πρόεδρος του δημοτικού οργανισμού Νίκος Αγγελάκης, ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ Νίκος Τζώρτζογλου, εκπρόσωποι της εκπαίδευσης, Αυτοδιοίκησης, μαθητές-γονείς και πλήθος κόσμου.

Η παράδοση της φλόγας από τους λαμπαδηδρόμους μαθητές παραδόθηκε στον μαθητή του 5ου γυμνασίου Ανδρέα Τυμπακιανάκη που άναψε τον βωμό έξω από το κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας. Τους μαθητές λαμπαδηδρόμους και όλους τους παραβρισκόμενους στην πλατεία Ελευθερίας καλωσόρισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτακης και ο Δ/ντης Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κρήτης Γιώργος Τερζάκης. Ο κ. Αρναουτάκης στην ομιλία του αναφερόμενος στην σημαντικότητα της διοργάνωσης, τόνισε οτι, για την Περιφέρεια Κρήτης η διοργάνωση της «1ης Περιφερειακής Μαθητιάδας Αθλητισμού και Πολιτισμού Κρήτης» αποτελεί μια πρωτοβουλία που αναδεικνύει ως πρωταγωνιστές της ζωής τους νέους ανθρώπους, τους μαθητές της Κρήτης, το αύριο αυτού του τόπου. Ευχόμαστε ,πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης, σε όλους τους μαθητές της Κρήτης, ένα μέλλον αντάξιο των προσδοκιών και των ονείρων τους. Ένα μέλλον που τα όνειρά τους θα γίνονται πραγματικότητα μέσα από καθημερινούς, μικρούς και μεγάλους αγώνες. Αυτό είναι το νόημα της ζωής, αυτός είναι ο δρόμος για την επιτυχία.

Ειδικότερα ο Περιφερειάρχης στον χαιρετισμό του ανέφερε:

«Αγαπητοί μας μαθητές,

Μια ιδιαίτερη φλόγα ανάβει απόψε στην πλατεία Ελευθερίας στην έδρα της Περιφέρειας Κρήτης. Μια φλόγα που παίρνει φως από τα δικά σας μάτια, που λαμβάνει δύναμη από τη δική σας νιότη.

Αγαπητά μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής της 1ης Περιφερειακής Μαθητιάδας Αθλητισμού και Πολιτισμού Κρήτης, η αφή της φλόγας της Μαθητιάδας συμβολίζει την έναρξη μιας μεγάλης, μοναδικής και γοητευτικής εμπειρίας, της εμπειρίας, της προετοιμασίας και της διοργάνωσης της Μαθητιάδας της Κρήτης. Με την αφή της Φλόγας απόψε στέλνουμε σε όλη την Κρήτη και την Ελλάδα πολλαπλά μηνύματα. Στέλνουμε το μήνυμα της ιστορίας και του πολιτισμού, το μήνυμα που μπορεί να στείλει η Κρήτη, γιατί έχει τη συνείδηση του θεματοφύλακα της ιστορικής κληρονομιάς, έχει την συνείδηση του θεματοφύλακα της αυθεντικότητας των Αγώνων. Οι αγώνες που ξεκινούν αύριο στο Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου χαρακτηρίζονται από την έννοια του ανθρώπινου μέτρου και της αυθεντικότητας. Είναι αγώνες που δεν έχουν το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης. Είναι αγώνες γνήσιοι, που θα δοθούν από μαθητές και μαθήτριες από τα σχολεία της Κρήτης, από παιδιά που βρίσκονται στην αφετηρία του δικού τους προσωπικού στίβου. Ενός στίβου που όλοι εμείς έχουμε υποχρέωση να διασφαλίσουμε ότι θα φτιαχτεί με στέρεα υλικά. Η Μαθητιάδα της Κρήτης σε λίγες ώρες ξεκινά, αφού πρώτα ευχαριστήσω τους υπόλοιπους διοργανωτές την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης και το Δήμο Ηρακλείου, τους μεγάλους χορηγούς και υποστηρικτές των αγώνων, να ευχηθώ ότι οι χιλιάδες μαθητές που συμμετέχουν θα επιτύχουν τους άθλους της δικής τους καθημερινής προσπάθειας. Καλή επιτυχία σε όλους σας! Συγχαρητήρια στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς σας!»

Μετά τους χαιρετισμούς ακολούθησε μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με την συμμετοχή της Παγκρήτιας Ένωσης Χωροδιδασκάλων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχανών η «Χαραυγή» και το συγκρότημα του Αντώνη Ροδιανού.

Δείτε τις φωτογραφίες από την λαμπαδηδρομία αλλά και την εκδήλωση στην Περιφέρεια:

Υποδοχή της φλόγας νωρίτερα στη Λότζια

Με μια σεμνή τελετή, στην οποία «έπαιξαν» μουσική, ειδικά γραμμένη για την περίσταση οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου (η σύνθεση ήταν του Αργύρη Μαρούδα), υποδέχτηκε την φλόγα της 1ης Περιφερειακής Μαθητιάδας Κρήτης ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, στο αίθριο της Λότζια, το απόγευμα της Κυριακής 28 Μαΐου.

Στην τελετή παρευρέθησαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Κώστας Βαρδαβάς, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Μαρία Καναβάκη, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Gian Andrea Garancini, ο πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ Νίκος Αγγελάκης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Νίκος Φακουρέλης, ο πρόεδρος και η δημοτική σύμβουλος της δημοτικής παράταξης «Ενεργοί Πολίτες» Ηλίας Λυγερός και Μαρία Καλουδιώτη αντίστοιχα.

O Δήμαρχος στον σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε μεταξύ άλλων: «Η φλόγα της 1ης Περιφερειακής Μαθητιάδας, την οποία υποδεχόμαστε σήμερα στο Δημαρχείο Ηρακλείου, εκτός από παντοτινό σύμβολο του άσβεστου Ολυμπιακού Πνεύματος, στην προκειμένη περίπτωση είναι και σύμβολο της νιότης που θα κατακλύσει τις επόμενες μέρες την πόλη μας.

Ο Δήμος Ηρακλείου με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης  Κρήτης και την Περιφέρεια Κρήτης με την αρωγή των εθελοντών, έχει εργαστεί  συστηματικά για την οργανωτική επιτυχία της διοργάνωσης, την οποία θεωρώ  δεδομένη. Ουσιαστική επιτυχία όμως θα είναι να φύγουν οι μαθητές, έχοντας ευχαριστηθεί την παρουσία τους στην Μαθητιάδα αλλά και έχοντας διδαχθεί τα πολύτιμα μαθήματα που η επαφή με τις αληθινές αξίες του αθλητισμού μπορεί να προσφέρει.  Ευελπιστώ ότι και ως προς αυτό, η 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα θα αποδειχθεί απολύτως επιτυχής»!

Διαφήμιση
Διαφήμιση