HomeHL-9Επέστρεψε… ο κρητικός ήρωας της ΕΛΔΥΚ Μ. Τριανταφυλλίδης

Επέστρεψε… ο κρητικός ήρωας της ΕΛΔΥΚ Μ. Τριανταφυλλίδης

Δείτε το βίντεο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επέστρεψαν στα πάτρια εδάφη τα οστά του κρητικού ήρωα της ΕΛΔΥΚ Μ. Τριανταφυλλίδης που «έπεσε» στην Κύπρο το 1974.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση επαναπατρισμού των οστών του Μανούσου Τριανταφυλλίδη παρουσία πλήθος κόσμου μεταξύ αυτών βουλευτές και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

l-avgenakis_epanapatrismos_oston_m-triantafyllidi_potamies_1

«Ιστορική η σημερινή ημέρα»

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο γραμματέαςΠΕ ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο κ. Αυγενάκης δήλωσε: «Ιστορική μέρα η σημερινή για την Κρήτη και για ολόκληρο τον Ελληνισμό. Σήμερα, τιμούμε την μνήμη του συμπατριώτη μας και ήρωα της ΕΛΔΥΚ, Μανούσου Τριανταφυλλίδη.

Εκφράζω τα πιο θερμά συλλυπητήρια για τους ανθρώπους που χάσαμε, τους άνδρες που έπεσαν υπηρετώντας την πατρίδα, τα νέα παλληκάρια που πριν προλάβουν να ζήσουν, θυσιάστηκαν δίχως ίχνος δισταγμού για το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας.

Ο επαναπατρισμός των οστών του ήρωα Μανούσου Τριανταφυλλίδη είναι το λιγότερο που θα μπορούσε να πράξει η ελληνική πολιτεία για την μνήμη του, αλλά και για την οικογένειά του.

Μια κίνηση γεμάτη συμβολισμό αλλά και ουσία, μια χειρονομία ευγνωμοσύνης.

Η σημερινή εκδήλωση μας δίνει την ευκαιρία να αποτίνουμε φόρο τιμής στον Μανούσο Τριανταφυλλίδη, ενώ παράλληλα αποτελεί σπουδαία παρακαταθήκη και παράδειγμα φιλοπατρίας και ανιδιοτέλειας για όλους μας, μα κυρίως για την νέα γενιά.

Δεν ξεχνούμε την Κυπριακή Τραγωδία, τα όσα προηγήθηκαν της τουρκικής εισβολής, δεν εθελοτυφλούμε ενώπιον της τουρκικής κατοχής. Όλοι οι Έλληνες αντλούμε δύναμη και αποφασιστικότητα για την εξάλειψη των συγκρούσεων και την προάσπιση των δημοκρατικών αξιών».

Διαφήμιση
Διαφήμιση