HomeHL-9Η γη των… Χανίων υποδέχθηκε τον καταδρομέα Στ. Τζιλιβάκη

Η γη των… Χανίων υποδέχθηκε τον καταδρομέα Στ. Τζιλιβάκη

Τα οστά του τάφηκαν στο Κοιμητήριο της Αγίας Φωτεινής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ταφή των οστών του καταδρομέα Στ. Τζιλιβάκη που σκοτώθηκε στην Κύπρο

Στην πατρίδα του τα Χανιά έγινε σήμερα η ταφή των λειψάνων του εφέδρου ανθυπασπιστή Καταδρομών Στέφανου Τζιλιβάκη ο οποίος θυσιάστηκε στην Κύπρο κατά την εισβολή του Αττίλα το 1974.

Τα λείψανα έφτασαν το πρωί της Κυριακής στην Κρήτη και μεταφέρθηκαν για απόδοση τιμών στο στρατόπεδο «Αποστολάκη», της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών στο Μάλεμε από όπου και έφυγε, πριν σαράντα τρία χρόνια μαζί με άλλους καταδρομείς ως λοχίας Καταδρομών για να υπερασπιστεί την Κύπρο

Εκεί τελέστηκε τρισάγιο στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου.

Από την 1η ΜΑΛ τα λείψανα με πομπή μεταφέρθηκαν στο σπίτι του και από εκεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλέπας όπου και τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση.

Τα οστά βρισκόταν σε οστεοφυλάκιο τυλιγμένο με την ελληνική και την Κυπριακή σημαία ενώ τιμές απέδωσε η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού και στρατιωτικό άγημα με καταδρομείς.

Στέφανα απέστειλαν ο υπουργός ‘Αμυνας Πάνος Καμμένος, ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Βίτσας , ο αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανίδης , η οικογένειά του και βετεράνοι καταδρομείς.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Μητροπολίτης Κυδωνίας – Αποκορώνου Δαμασκηνός.

Τα οστά εναποτέθηκαν στο κοιμητήριο της Αγίας Φωτεινής εν μέσω τιμητικών βολών από άγημα του στρατού και υπό τους ήχους του Εθνικού Ύμνου από στρατιωτική μπάντα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση