HomeΚΟΣΜΟΣΤαλαιπωρία για επιβάτες σε όλο τον κόσμο

Ταλαιπωρία για επιβάτες σε όλο τον κόσμο

British Airways: Ξεκινούν οι πτήσεις, αλλά με προβλήματα από την κατάρρευση του συστήματος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ξεκινούν πάλι οι πτήσεις της British Airways από το Λονδίνο, που είχαν διακοπεί λόγω κατάρρευσης ηλεκτρονικού συστήματος της εταιρείας. Από το αεροδρόμιο Γκάτγουικ οι πτήσεις θα εκτελούνται κανονικά, ενώ από το Χίθροου θα πραγματοποιηθούν οι περισσότερες προγραμματισμένες πτήσεις, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία.

Τα προβλήματα πάντως θα συνεχιστούν και σήμερα, καθώς τα αεροσκάφη και τα πληρώματα δεν βρίσκονται στις θέσεις που θα έπρεπε σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

BRITAIN-AVIATION-TRANSPORT

Χθες η εταιρεία προχώρησε στην ακύρωση όλων των πτήσεων της από τα αεροδρόμιο Χίθροου και Γκάτγουικ του Λονδίνου λόγω «μείζονος βλάβης των ηλεκτρονικών συστημάτων, η οποία προκαλεί πολύ σοβαρή αποδιοργάνωση στις πτήσεις μας παγκοσμίως», όπως ανακοίνωσε. Στα δύο αεροδρόμια της βρετανικής πρωτεύουσας προκλήθηκε μπλακ άουτ με χιλιάδες επιβάτες να ταλαιπωρούνται την πρώτη ημέρα ενός τριημέρου αργίας για τη Βρετανία.

Σε βίντεο το οποίο ανήρτησε στο twitter o διευθύνων σύμβουλος Άλεξ Κρουζ, δηλώνει ότι η κατάσταση δημιουργήθηκε από «πρόβλημα στην παροχή ενέργειας» και δεν υπάρχει καμία ένδειξη για κυβερνοεπίθεση.

BRITAIN-AVIATION-TRANSPORT

Η British Airways επλήγη και από άλλα σοβαρά προβλήματα στα ηλεκτρονικά της συστήματα το 2016, που είχαν προκαλέσει σημαντικές καθυστερήσεις τον Ιούλιο και το Σεπτέμβριο.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση