HomeΚΡΗΤΗΣ. Βαρδάκης: «Ο Ποντιακός ελληνισμός μας δίδαξε και συνεχίζει να μας εμπνέει»

Σ. Βαρδάκης: «Ο Ποντιακός ελληνισμός μας δίδαξε και συνεχίζει να μας εμπνέει»

Δήλωση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αφορμή την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων, ο Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης, παρευρέθηκε στην δοξολογία που τελέστηκε στον Άγιο Μηνά, ενώ στη συνέχεια παρέστη μαζί με πλήθος κόσμου στην επίσημη τελετή στο μνημείο του Μικρασιατικού Ελληνισμού, απ’ όπου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«οι Έλληνες του Πόντου μας παραδειγμάτισαν, μας δίδαξαν και συνεχίζουν ακόμα και σήμερα ιστορικά αλλά και ουσιαστικά να μας διδάσκουν, να μας εμπνέουν, αρχές, αξίες και ιδανικά, στη δύσκολη αυτή συγκυρία για τη χώρα μας».

vardakis_pontioi_270517b

Η Γενοκτονία των Ποντίων επιτελέστηκε την περίοδο 1919 – 1923 που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 350.000 Έλληνες αποτελώντας ένα σχέδιο αφανισμού όχι μόνο του Ελληνισμού αλλά και κάθε άλλης εθνότητας στη γεωγραφική περιοχή δράσεως του Κεμάλ Ατατούρκ. Οι επιζώντες Έλληνες κατέφυγαν στον Άνω Πόντο και άλλοι μετά και τη Μικρασιατική καταστροφή στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, καθιερώθηκε το 1994 από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και τιμάται κάθε χρόνο.

vardakis_pontioi_270517c

Διαφήμιση
Διαφήμιση