HomeΚΡΗΤΗΤίμησαν τη μνήμη του Ποντιακού Ελληνισμού

Τίμησαν τη μνήμη του Ποντιακού Ελληνισμού

Εκδηλώσεις στο Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Ηράκλειο.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθη ο Γραμματέας Π.Ε. Ν.Δ. – Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο κ. Αυγενάκης σε δηλώσεις του ανέφερε: «Η γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού κατέχει ξεχωριστή θέση στην ιστορική και συλλογική μας μνήμη.

l-avgenakis_imera_mnimis_genoktonias_pontion-_iraklio_2

Δεν ξεχνάμε τη βία, τις φρικαλεότητες, τον ξεριζωμό που βίωσαν οι Έλληνες του Πόντου. Κρατάμε τη μνήμη ζωντανή όχι από μίσος και αλυτρωτισμό, αλλά ως θεμέλιο λίθο για συνεργασία με στόχο την προάσπιση των αξιών της ειρήνης και της καλής γειτονίας των λαών, τις οποίες διαχρονικά υπηρετεί η χώρα μας.

l-avgenakis_imera_mnimis_genoktonias_pontion-_iraklio_4

Ο Ποντιακός Ελληνισμός, παρά τα όσα δεινά βίωσε, επιδεικνύει περίσσευμα ψυχικής δύναμης και ήθους, συμβάλλει δυναμικά στη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αποτελεί προοδευτικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και συν-διαμορφώνει την Ελλάδα του σήμερα και αποτελεί πρότυπο θάρρους και μαχητικότητας για όλους μας.

l-avgenakis_imera_mnimis_genoktonias_pontion-_iraklio_5

Η σημερινή μέρα, αποτελεί υπενθύμιση των κοινών αγώνων που έχουμε δώσει με εθνική ομοψυχία στη μακραίωνη ιστορία μας και αποτελεί δικό μας καθήκον να εξασφαλίσουμε την αλληλεγγύη και την ενότητα του ελληνικού Έθνους, που είναι απαραίτητα για να κάνουμε, ως χώρα και ως λαός, το μεγάλο άλμα στο μέλλον».

l-avgenakis_imera_mnimis_genoktonias_pontion-_iraklio_6

Διαφήμιση
Διαφήμιση