HomeHL-EconomyΥΠΟΙΚ: Πληρώνουν ημετέρους για υπερωρίες στο… σπίτι και μάλιστα αναδρομικά

ΥΠΟΙΚ: Πληρώνουν ημετέρους για υπερωρίες στο… σπίτι και μάλιστα αναδρομικά

Βρήκαν το... μήνα που θρέφει τους έντεκα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το…μήνα που θρέφει τους έντεκα, έχουν βρει οι επιτήδειοι κομματικοί στην κυβέρνηση. Με διάφορα προκλητικά τερτίπια και απίθανες εφευρέσεις ρεσάλτων στο δημόσιο χρήμα, βολεύουν φίλους και ημετέρους, εφαρμόζοντας τη συνταγή “follow the money”.

Η τελευταία απίθανη, όσο και εξόχως πρωτοφανή για τη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών, είναι η κίνηση της ηγεσίας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, η οποία εξέδωσε απόφαση με την οποία προβλέπονται υπερωρίες, με την ανάλογη διόλου ευκαταφρόνητη αμοιβή, για δουλειά στο… σπίτι! Έδωσαν δηλαδή τη δυνατότητα σε κάποιους (τυχερούς, αλλά όχι τυχαίους προφανώς) υπαλλήλους της νομικής υπηρεσίας να δηλώνουν 40 ώρες υπερωριακής απασχόλησης, κατ’ οίκον, χωρίς άμεσο έλεγχο από καμία προϊστάμενη αρχή!

Οι υπάλληλοι (επτά τον αριθμό) θα μπορούν με τη συγκεκριμένη απόφαση να (λένε ότι) εργάζονται στο σπίτι τους (βλέποντας τηλεόραση και κάνοντας και οικιακά ταυτόχρονα πιθανόν!) και να πληρώνονται! Ωραίες καταστάσεις, που συνάδουν… άριστα με τις δυνατότητες μίας χώρας, η οποία βρίσκεται ουσιαστικά σε χρεοκοπία και ξεζουμίζει μέχρι και τον τελευταίο για να εμφανίσει πρωτογενή πλεονάσματα μαμούθ.

Η απόφαση αφορά στη «συγκρότηση συνεργείου υπερωριακής εργασίας υπαλλήλων που υπηρετούν στη Διεύθυνση Νομικής Υποστήριξης για το χρονικό διάστημα από 13/3/2017-30/6/2017».

Μάλιστα, ενώ η σχετική απόφαση εκδόθηκε και αναρτήθηκε τον Μάιο (24/5 σύμφωνα με το πρωτόκολλο), προβλέπει ότι το συνεργείο συγκροτήθηκε και οι υπάλληλοι θα πληρωθούν για εργασία που έκαναν υποτίθεται από τον… Μάρτιο (13/3)! Δηλαδή με μεταγενέστερη απόφαση συγκροτείται συνεργείο σε πρότερο χρόνο; Αλήθεια, πώς είναι δυνατόν να έκαναν υπερωριακή απασχόληση, η οποία αναγνωρίζεται και αμοίβεται κιόλας, χωρίς να έχει προηγηθεί απόφαση και επίσημο έγγραφο της υπηρεσίας; Ενδεχομένως δηλαδή υπάρχουν και θέματα μονιμότητας, πέρα από οτιδήποτε άλλο στη συγκεκριμένη απόφαση της Αρχής – την οποία συμβουλεύουν ωραίοι νομικοί, κατά τα φαινόμενα!

Στο συνεργείο θα μετέχουν οι εξής υπάλληλοι:

ΣΩΦΡΟΝΑ ΛΥΔΙΑ, ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ, ΚΟΥΣΤΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, ΠΑΠΑΔΕΛΛΗ ΑΝΤΩΝΙΑ, ΠΑΠΠΑ ΣΟΦΙΑ, ΚΑΡΔΑΜΗ ΑΓΑΘΗ, ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ.

Όπως αναφέρεται ρητά στην απόφαση, για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις και αναζητά κάποιος τους υπαλλήλους στα γραφεία τους και δεν τους βρίσκει, “η παραπάνω υπερωριακή εργασία θα παρέχεται μετά το πέρας του κανονικού ωραρίου και ως τις 22:00, είτε στο χώρο εργασίας είτε κατ’ οίκον”.

Πιθανόν να μην είναι χωρίς σημασία το γεγονός ότι την απόφαση δεν την υπογράφει ο επικεφαλής της Αρχής Δημοσίων Εσόδων, αλλά η προϊσταμένη Χαρίκλεια Λιβιτσάνου, η οποία έβαλε και τον εαυτό της στο συνεργείο!

Από ιδρύσεως ελληνικού κράτους, λένε στελέχη, που έχουν μείνει άναυδοι από τη λογική τρωκτικών, που επικρατεί στον περίγυρο του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, δεν έχει ξανασυμβεί δημόσιος υπάλληλος να έχει τέτοιο προνομιακό καθεστώς.

Το εκπληκτικό είναι ότι την ίδια ώρα το υπουργείο δεν εγκρίνει, λόγω έλλειψης πιστώσεων λέει, την αποστολή συνεργείων σε διάφορα σημεία της χώρας, όπου είναι απαραίτητη η παρουσία των εφοριακών και επικτατική η ανάγκη ελέγχων.

Σημειωτέον επίσης ότι οι εφοριακοί που εργάζονται υπερωριακά, είτε στο γραφείο τους, είτε σε αποστολές ελέγχου, έχουν ανώτατο όριο αμοιβόμενων ωρών, τις 28, έναντι των 40 που θα δηλώνουν οι μετέχοντες στο συγκεκριμένο συνεργείο εκλεκτοί υπάλληλοι της Αρχής και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση