HomeΚΡΗΤΗΔιαμαρτύρονται για τους μισθούς τους

Διαμαρτύρονται για τους μισθούς τους

Εργαζόμενοι που αποκαθιστούν βλάβες της ΔΕΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εργαζόμενοι της ΕΛΤΕΡ-ΤΕΚΑΤ μαζί με μέλη του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων αλλά και του Εργατικού Κέντρου πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. στο Τσαλικάκι οι οποίοι ζητούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost οι εργαζόμενοι των εταιριών ΕΛΤΕΡ και ΤΕΚΑΤ βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τις 15/5/2017. Οι εταιρίες αυτές έχουν αναλάβει έργα ηλεκτροδότησης, συντήρησης δικτύων και αποκατάστασης βλαβών της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

Υπενθυμίζεται ότι στους εργαζόμενους δεν έχουν καταβληθεί μισθοί των τελευταίων 5 και 6 μηνών καθώς επίσης δώρα των Χριστουγέννων και Πάσχα.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε από την Πρόεδρο του Σωματείου, αντιπροσωπεία εργαζομένων, παρουσία και του Γενικού Γραμματέα του ΕΚΗ συν. Βρέντζο Ιωάννη με τον Διευθυντή της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε, για το ζήτημα των δεδουλευμένων, ο Διευθυντής της ΔΕΔΔΗΕ κ. Κουρλετάκης Γεώργιος μας διαβεβαίωσε ότι η ΔΕΔΔΗΕ έχει καταβάλει τα χρήματα των έργων στις παραπάνω εταιρείες που απασχολούν τους εν λόγο εργαζόμενους.

Να σημειωθεί ότι την ερχόμενη Τρίτη 30/5/2017 θα πραγματοποιηθεί τριμερή συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας παρουσία των εκπροσώπων των εργοδοτών.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου επισημαίνει προς πάσα κατεύθυνση τη σοβαρότητα του παραπάνω προβλήματος αφού σε περίπτωση βλάβης δεν θα μπορεί να αποκατασταθεί άμεσα η ζημιά, σε μια τουριστική περίοδο που οι απαιτήσεις είναι αυξημένες. Για τη σοβαρότητα του θέματος πραγματοποιήθηκε από το Προεδρείο του ΕΚΗ συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη για σχετική παρέμβαση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση