HomeHL-CultureΡίτσαρντ Γκιρ: Όλοι έχουμε ένα κομμάτι Ελλάδας μέσα μας!

Ρίτσαρντ Γκιρ: Όλοι έχουμε ένα κομμάτι Ελλάδας μέσα μας!

«Ποιος μπορεί να μην αγαπά αυτή τη χώρα»!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την αγάπη του και τον θαυμασμό του για την Ελλάδα εξέφρασε ο ηθοποιός Ρίτσαρντ Γκιρ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ένθετο περιοδικό της Καθημερινής «Κ», με αφορμή τη νέα του ταινία το «Δείπνο» του Όρεν Μόβερμαν.

Ωστόσο, για να σπάσει ο πάγος, η δημοσιογράφος Τασούλα Επτακοίλη του αναφέρει με ειλικρίνεια τη σκέψη της, πως δεν περίμενε ότι θα δεχόταν να δώσει συνέντευξη σε ένα ελληνικό μέσο.

«Ας κάνουμε, λοιπόν, την κουβέντα μας να αξίζει τον κόπο και για τους δύο. Όμως, μια και το αναφέρατε, γιατί εκπλαγήκατε;» απαντά με ερώτηση ο ηθοποιός, για να πάρει την προφανή απάντηση: «Γιατί η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα και ενδεχομένως το επίσης μικρό κοινό της να μην ενδιαφέρει και πολύ τα αμερικανικά κινηματογραφικά στούντιο. Αλλά φαίνεται ότι εσείς μας αγαπάτε λίγο…».

«Μα ποιος μπορεί να μην αγαπά την Ελλάδα;» αναρωτιέται και συνεχίζει: «Χάρη στις σπουδές μου στη Φιλοσοφία, πολύ νωρίς συνειδητοποίησα ότι το δυτικό πνεύμα είναι δημιούργημα της αρχαίας Ελλάδας, σφυρηλατήθηκε από τους μεγάλους Έλληνες σοφούς. Η σκέψη τους και οι διδαχές τους έχουν επηρεάσει όλο τον κόσμο. Δεν θα είναι υπερβολή, λοιπόν, αν σας πω ότι όλοι έχουμε ένα κομμάτι Ελλάδας μέσα μας»!

Athensvoice.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση