HomeHL-9Προχωρούν σε στάση εργασίας…λόγω αμιάντου

Προχωρούν σε στάση εργασίας…λόγω αμιάντου

Διαμαρτυρία εργαζομένων σε δημόσια υπηρεσία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα τους είναι οι εργαζόμενοι στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την ύπαρξη αμιάντου, χρυσότιτλου, στο κτίριο επί των οδών Ελευθέρνης, Συβρίτου, Ηφαίστου, Μυρσίνης και Βοίβης στην περιοχή των Καμινίων στο Ηράκλειο, όπου στεγάζονται διάφορες υπηρεσίες.

Οι εργαζόμενοι δεν είναι η πρώτη φορά που διαμαρτύρονται, καθώς το προηγούμενο διάστημα είχαν αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας στον ιδιοκτήτη του ακινήτου, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Δεν έλαβαν όμως καμία απάντηση από το υπουργείο, γι’αυτό αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας τους, προχωρώντας σήμερα σε στάση εργασίας από τις 12.30 το μεσημέρι μέχρι τις 3.30 μετά το μεσημέρι.

Σε σχετική ανακοίνωση, που εξέδωσαν, επισημαίνουν:

“Aναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα του θέματος που παραμένει επί χρόνια άλυτο σχετικά με την παρουσία αμιάντου σε κτίριο που στεγάζει υπηρεσίες μας εντός του αναγραφόμενου στο θέμα ακινήτου και με σκοπό την επίσπευση των σχετικών διαδικασιών παραχώρησης προς χρήση του ακινήτου στο Φορέα μας, ο Σύλλογός μας απευθύνθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Mε την επιστολή μας γνωστοποιήσαμε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου ότι σε περίπτωση παρέλευσης δεκαπενθημέρου από την αποστολή της εν λόγω επιστολής και δεν έχει ληφθεί απάντηση, το ΔΣ του Συλλόγου μας, συνεπές σε απόφαση της γενικής μας συνέλευσης της 6/4/2017, θα προβεί σε κινητοποιήσεις, ώστε οι κάτοικοι της περιοχής του ακινήτου να συμπαραταχτούν με τα αιτήματά μας για παραχώρηση χρήσης του και άμεση έναρξη εργασιών αφαίρεσης του αμιάντου.

«Αφού παρήλθε, λοιπόν, άκαρπη η προθεσμία, ανταποκρινόμενοι στην απόφαση της προαναφερθείσας συνέλευσης, ως Σύλλογος προχωρούμε άμεσα σε παράσταση διαμαρτυρίας, ήτοι σε στάση εργασίας και συγκέντρωση όλων των μελών του Συλλόγου έξω από το προαναφερθέν κτήριο, την Παρασκευή (σ.σ. σήμερα) 26/05/2017, από τις 12:30 έως τις 3:30 μ.μ. Καλούμε, δε, όλους τους συναδέλφους να πλαισιώσουν την εν λόγω κινητοποίηση», καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζομένων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση