HomeHL-HealthΣτην Ελλάδα το πρώτο συνέδριο στην Ευρώπη για την Επείγουσα Χειρουργική

Στην Ελλάδα το πρώτο συνέδριο στην Ευρώπη για την Επείγουσα Χειρουργική

Στο Πειραματικό Χειρουργείο της ελληνικής φαρμακευτικής εταιρίας ΕΛΠΕΝ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κορυφαίοι χειρουργοί από όλο τον κόσμο συναντώνται σήμερα, και για τις επόμενες δύο ημέρες, στην Αθήνα, για να μεταλαμπαδεύσουν την επιστημοσύνη τους και τη γνώση τους στην Επείγουσα Χειρουργική σε νέους ιατρούς. Πρόκειται για μία συνάντηση κορυφής στο πλαίσιο του συνεδρίου με θέμα «Επείγουσα Χειρουργική στον Κόσμο», (Emergency Global Surgery, επί το ελληνικότερον) η οποία ήδη κατέχει δύο μοναδικά χαρακτηριστικά: είναι το πρώτο συνέδριο στην Ευρώπη –και στην Ελλάδα- με θέμα την Επείγουσα Χειρουργική και επίσης έχει σφραγίδα ελληνική, καθώς οργανώνεται από το Ελληνικό Τμήμα του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών (ACS).

Η εκπαίδευση των νέων ιατρών στην Επείγουσα Χειρουργική αποτελεί μείζον ζήτημα σήμερα για την ιατρική νοσοκομειακή κοινότητα, με δεδομένο το μελανό τοπίο που σκιαγραφούν οι φυσικές καταστροφές αλλά και οι τρομοκρατικές επιθέσεις που πληθαίνουν – η βομβιστική επίθεση στη διάρκεια μεγάλης συναυλίας στο Μάντσεστερ την περασμένη εβδομάδα φέρνει με τον πλέον δραματικό τρόπο στο προσκήνιο την αναγκαιότητα τέτοιων δράσεων.

«Το Συνέδριο «Emergency Global Surgery» πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ευρώπη και είναι αποτέλεσμα της συστηματικής δουλειάς που πραγματοποιεί το Ελληνικό Τμήμα του ACS με επικεφαλής τους Προέδρους Καθηγητές Ντίνο Κωνσταντινίδη και Γιώργο Τσουλφά» επισημαίνει ο διευθυντής του American College of Surgeons, Καθηγητής Χειρουργικής κ. Δημήτρης Λινός, προσθέτοντας πως η εκπαίδευση των νέων ιατρών στην Επείγουσα Χειρουργική, ιδίως σε περιόδους τρομοκρατικών επιθέσεων αλλά και φυσικών καταστροφών, αποτελεί προτεραιότητα του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών.

Ενδεικτικά, θα μιλήσουν και θα διδάξουν χειρουργοί από όλο τον κόσμο όπως οι καθηγητές Velmahos, Haider και Kaafarani από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, Degiannis από το Πανεπιστήμιο Γιαχανεσμπουργκ, Schulick από το Πανεπιστήμιο Κολοράντο, Litwin από Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, Hoballah, Faraj από το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Beirut και Uranus από την Αυστρία. Επίσης, θα συμμετέχει εκ μέρους των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων η επικεφαλής της Ιατρικής Υπηρεσίας USAIS Δρ Jennifer Gurney, η οποία θα εκπαιδεύσει μεταξύ άλλων τους Έλληνες γιατρούς του Ελληνικού Στρατού που θα συμμετέχουν στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα. Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η Διευθύντρια του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών Dr Patricia Turner.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα διεξαχθούν στο Πειραματικό Χειρουργείο της ελληνικής φαρμακευτικής εταιρίας ΕΛΠΕΝ με διευθυντή τον κ. Απόστολο Παπαλόη και πολλούς εκπαιδευτές από Ελλάδα και εξωτερικό. Οι ομιλίες αλλά και τα μαθήματα που θα γίνουν στο Πειραματικό χειρουργείο είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες ιατρούς χάριν στην οικονομική στήριξη της Εταιρείας MediPrinou.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση