HomeΕΛΛΑΔΑΣτην πλατεία Συντάγματος, για πρώτη χρονιά φέτος, το Athens Pride

Στην πλατεία Συντάγματος, για πρώτη χρονιά φέτος, το Athens Pride

Το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας θα διεξαχθεί το Σάββατο, 10 Ιουνίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για 13η χρονιά οργανώνεται φέτος το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας «Athens Pride», μια διοργάνωση- ορόσημο, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του θα φιλοξενηθεί στην πλατεία Συντάγματος.

«Η μετακόμιση του φεστιβάλ έχει συμβολική σημασία, γιατί αποτελεί αναγνώριση ότι πλέον γίνεται ορατό στον κόσμο του Pride, αλλά επίσης δείχνει ότι μεγαλώνει και δεν χωράει στην πλατεία Κλαυθμώνος» εξήγησε σε σχετική συνέντευξη Τύπου ο Ραφαήλ Μπιλίδας, υπεύθυνος επικοινωνίας του Φεστιβάλ.

Ο χώρος διεξαγωγής δεν είναι όμως η μόνη καινοτομία του Φεστιβάλ, καθώς φέτος συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη στήριξη από τις πρεσβείες άλλων χωρών (μέχρι στιγμής 29 πρεσβείες έχουν δηλώσει την υποστήριξή τους).

Η φετινή διοργάνωση, το Σάββατο 10 Ιουνίου, θα έχει κεντρικό μήνυμα «Θέμα Παιδείας». Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, με το σύνθημα αυτό τονίζεται ότι «η επαφή με το βίωμα του κάθε ατόμου μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για την επαναξιολόγηση των αρχών μας, την αμφισβήτηση των κοινωνικά κατασκευασμένων εννοιών και στερεοτύπων και τη σταδιακή ηθική πρόοδο της κοινωνίας μας».

Μέσα από τη διοργάνωση επιδιώκεται «μια κοινωνία στην οποία αξίες, όπως η ενσυναίσθηση, ο σεβασμός στον συνάνθρωπο και η αλληλεγγύη θα ιεραρχούνται ευνοϊκότερα. Μια κοινωνία που θα έχει μάθει να αποδέχεται και να σέβεται όλες τις σεξουαλικότητες, τα φύλα και τα σώματα, είναι μια κοινωνία με παιδεία».

Τη διοργάνωση υποστηρίζει η Περιφέρεια Αττικής. «Αποτελεί βαθιά μας πεποίθηση ότι ο πλήρης σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των πολιτών, χωρίς διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου, είναι προϋπόθεση συνεκτικής και αλληλέγγυας ανάπτυξης μιας κοινωνίας» επισήμανε μεταξύ άλλων η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Την πλατεία Συντάγματος παραχώρησε για τις ανάγκες του Φεστιβάλ ο Δήμος Αθηναίων. Όπως είπε η αντιδήμαρχος Διαχείρισης Κοινόχρηστων Χώρων, Νέλλη Παπαχελά, οι διοργανωτές του Φεστιβάλ κατέθεσαν μελέτη κοινόχρηστου χώρου για τη χρήση της πλατείας Συντάγματος, «μια μελέτη που θεωρώ ότι θα πρέπει να λειτουργήσει υποδειγματικά για τον Δήμο σχετικά με τη χρήση του δημόσιου χώρου».

Της παρέλασης του Athens Pride θα προηγηθεί μια εβδομάδα πολιτιστικών και ενημερωτικών εκδηλώσεων (3-9 Ιουνίου) σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, το πρόγραμμα των οποίων θα ανακοινωθεί μέσω της ιστοσελίδας athenspride.eu

Σημειώνεται επίσης, ότι στις 14 και 15 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί και το 6ο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης «Thessaloniki Pride» με θέμα «Έλα όπως είσαι».
newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση