Καταδικάστηκαν και από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης οι 13 από τους συνολικά 21 κατηγορούμενους για τη δίκη με τα πλαστά διπλώματα.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν 21 άτομα, εκ των οποίων δάσκαλοι οδήγησης, υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών και Συγκοινωνιών, αλλά και υποψήφιοι οδηγοί.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 3-3,5 χρόνια στους 3 υπάλληλους του Μηχανολογικού, στους 9 υποψήφιους οδηγούς σε 7 μήνες φυλακή έκαστος και στον κατηγορούμενο που φέρετε ότι έδινε εξετάσεις για λογαριασμό εξεταζόμενων οδηγών καταδικάστηκε σε 24 μήνες φυλάκισης. Αθώοι κρίθηκαν οι 8 εκπαιδευτές οδήγησης.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα από τους 30 συνολικά κατηγορούμενους ένοχοι κρίθηκαν οι 25.

Οι μεγαλύτερες ποινές που επιβλήθηκαν αφορούσαν σε φυλάκιση 4,5 ετών για δύο εργαζομένους στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών και η μικρότερη αφορούσε σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών για έναν από τους κατηγορούμενους που έφερνε σε επαφή τους «υποψήφιους οδηγούς» με τα μέλη του κυκλώματος των πλαστών διπλωμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπόθεση αυτή είχε γίνει μεγάλο θέμα στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου, καθώς τα διπλώματα έβγαιναν εν μία νυκτί, χωρίς οι υποψήφιοι οδηγοί να δώσουν καν εξετάσεις.

Μάλιστα για να παραλάβουν στην κυριολεξία το δίπλωμα στο σπίτι τους, πλήρωναν από 500 μέχρι και 2.500 ευρώ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση