HomeHL-GreeceΣτις Βρυξέλλες ο Τσίπρας -Συνάντησε τον Τραμπ στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Στις Βρυξέλλες ο Τσίπρας -Συνάντησε τον Τραμπ στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Κορυφαίες συναντήσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έναν σύντομο διάλογο με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ είχε ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός χαιρέτισε χαμογελαστός τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τον κράτησε από τον ώμο και συνομίλησαν για λίγα λεπτά.

tsipras-tramp4 tsipras-tramp3 tsipras-tramp2

Συνάντηση και με τον πρόεδρο της Αλβανίας Εντι Ράμα είχε ο Ελληνας πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στην σταθερότητα των δυτικών Βαλκανίων και την ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής. Τόνισε ότι οι εθνικιστικές πρακτικές και η ρητορική στην ευρύτερη περιοχή μας πρέπει να ξεπεραστούν, προς όφελος των δημοκρατικών αρχών και του σεβασμού του διεθνούς δικαίου.

Ο πρωθυπουργός χαιρέτισε την επίλυση της πολιτικής κρίσης στην Αλβανία και την συνεισφορά όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας προς τον σκοπό αυτό. Υπογράμμισε την ισχυρή υποστήριξη της Ελλάδας στην διαδικασία μεταρρυθμίσεων στην Αλβανία και την σημασία που αποδίδει στον σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας.

Οι δύο πρωθυπουργοί τόνισαν τους στενούς ιστορικούς, πολιτιστικούς και οικονομικούς δεσμούς μεταξύ του λαού της Ελλάδας και της Αλβανίας, οι οποίοι ενισχύθηκαν κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Υπογράμμισαν ότι οι ελληνοαλβανικές σχέσεις είναι στρατηγικής φύσης και σημασίας. Συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις και εξέφρασαν την πλήρη υποστήριξη τους στην πρωτοβουλία των δύο υπουργών Εξωτερικών για τον μηχανισμό εντατικών διαβουλεύσεων για την περαιτέρω προώθηση των διμερών σχέσεων. Τόνισαν τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει για την κοινωνική ενσωμάτωση των Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα. Οι πρωθυπουργοί επεσήμαναν τον σημαντικό ρόλο της Ελλάδα στη διαδικασία ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ και προσχώρησης της στο ΝΑΤΟ και συμφώνησαν να ενισχύσουν τον διάλογο μεταξύ των δύο χωρών όσων αφορά στους διεθνείς οργανισμούς.

Τετ α τετ με Ρούτε, Τριντό, Μέι

O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε ολιγόλεπτες συνομιλίες με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μάρκ Ρούτε, τον Καναδό Τζάστιν Τριντί, την πρόεδρο της Κροατίας Κολίντα Γκράμπαρ Κιτάροβιτς. Παράλληλα συλλυπήθηκε την Τερέζα Μέι για τα θύματα της βομβιστικής επίθεσης στο Μάντσεστερ.

rama-22

Ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον βασιλιά του Βελγίου:

tsipras-basilias-belgio

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση