HomeHL-9Αγανακτισμένοι αγρότες πέταξαν τομάτες «υποδεχόμενοι» τον υπουργό

Αγανακτισμένοι αγρότες πέταξαν τομάτες «υποδεχόμενοι» τον υπουργό

Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο Τυμπάκι κατά την άφιξη του Γ. Τσιρώνη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν έλειψαν τα μικροεπεισόδια και η θερμή «υποδοχή» του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Γ. Τσιρώνη, στο Τυμπάκι από τους αγρότες της περιοχής.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11.30 το πρωί όταν δεκάδες αγρότες περίμεναν με τα οχήματά τους την έλευση του υπουργού στο κέντρο του Τυμπακίου στη Μεσαρά.

Εκεί ήταν παρατεταγμένη και διμοιρία των ΜΑΤ προκειμένου ν’ αποφευχθούν τα επεισόδια.

tsironhs-agrotes2

Όταν ο κ. Τσιρώνης έφτασε στο Τυμπάκι και επιχείρησε να μπει – χωρίς να τον δουν οι αγρότες – στη ΒΙΑΝΑΜΕ τότε άρχισαν τα γιουχαΐσματα με τους αγρότες να πετούν τις τομάτες που είχαν μαζί τους.

Η φωτογραφία είναι της Φανής Καλαθάκη.
Η φωτογραφία είναι της Φανής Καλαθάκη.

Μάλιστα οι αγρότες ζητούν συνάντηση μαζί του με τον ίδιο να λέει πως σήμερα έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τους παραγωγούς των βιολογικών προϊόντων κι όχι όλων των αγροτών.

tsironhs-agrotes1

 

Μετά τις… αντιδράσεις είδε τους αγρότες ο υπουργός

Μετά από τις έντονες αντιδράσεις των αγροτών ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης τελικά δέχθηκε αντιπροσωπεία στο χώρο της ΒΙΑΝΑΜΕ.

Όπως αναφέρει το e-mesara, από πλευράς Δήμου είναι στη σύσκεψη ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιάννης Νικολακάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Μαυράκης, ο Αντιδήμαρχος της Δ. Ε. Τυμπακίου κ. Χαράλαμπος Κουτεντάκης, ενώ από πλευράς φορέων ο πρόεδρος του Αγροτοβιομηχανικού Συνεταιρισμού Τυμπακίου και πρόεδρος του ΤΟΕΒ Α΄  Ζώνης Μεσαράς κ. Βαγγέλης Τσιμπραγάκης, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου Δήμου Φαιστού κ. Γιώργος Ντισπυράκης και άλλα αγροτοσυνδικαλιστικά στελε΄χη.

Ο κ. Τσιμπραγάκης παρέδωσε στον κ. Τσιρώνη υπόμνημα με τα προβλήματα, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο τέλος νερού, για το οποίο είναι υπεύθυνος ο κ. Τσιρώνης.

Ο κ. Ντισπυράκης έθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες με τα απούλητα προϊόντα, τα προβλήματα των μεταφορών, την ανασφάλεια των αγροτών, θέματα ΕΛΓΑ, ασφαλιστικό, φορολογικό κ.α.

tympaki-syskepsh

Μικροένταση και στα Πεζά

Ένταση υπήρξε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα όταν ο υπουργός βρέθηκε στα Πεζά όπου είχε σύσκεψη με εκπροσώπους βιοκαλλιεργητών, επιχειρηματικούς και επιστημονικούς φορείς, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχανών.

Έξω από το δημαρχείο τον… περίμεναν αγανακτισμένοι αγρότες οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον Γ. Τσιρώνη επειδή δεν είχαν καλεστεί στη συνάντηση. Η μικρής διάρκειας ένταση έληξε και οι αγρότες παρευρέθηκαν στη σύσκεψη.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση