HomeΕΛΛΑΔΑΑπό δημοτικοί αστυνομικοί γίνονται ειδικοί φρουροί

Από δημοτικοί αστυνομικοί γίνονται ειδικοί φρουροί

90 άτομα εντάσσονται στην ΕΛ.ΑΣ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνολικά 90 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί εκπαιδεύονται προκειμένου να ενταχθούν στην ΕΛ.ΑΣ. ως ειδικοί φρουροί.

Το εκπαιδευόμενο προσωπικό επισκέφτηκε την Τετάρτη ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο Επιτελείου του Αρχηγείου, Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη.

Οι ενενήντα πρώην δημοτικοί αστυνομικοί, που εντάσσονται στην Ελληνική Αστυνομία ως Ειδικοί Φρουροί, παρακολουθούν εξιδεικευμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης, με σκοπό να αποκτήσουν την απαραίτητη επαγγελματική κατάρτιση και επιμόρφωση.

Η εκπαίδευση, που διαρκεί συνολικά τέσσερις μήνες, ξεκίνησε στις 27 Μαρτίου και περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό σκέλος. Η θεωρητική κατάρτιση πραγματοποιείται στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, στην Αμυγδαλέζα Αττικής και ολοκληρώνεται στις 26 Μαΐου.

Ακολουθεί δίμηνη πρακτική άσκηση σε Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής και συγκεκριμένα στα Αστυνομικά Τμήματα Ακροπόλεως και Ομόνοιας, όπου θα εκπαιδευτούν (30) Ειδικοί Φρουροί, στα Αστυνομικά Τμήματα Καλλιθέας, Συντάγματος, Εξαρχείων, Ασπροπύργου και Αχαρνών, όπου θα εκπαιδευτούν άλλοι (50), ενώ οι υπόλοιποι (10) θα εκπαιδευτούν στα Αστυνομικά Τμήματα Μεγάρων και Περάματος.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση