HomeHL-WorldΕπτά άτομα υπό κράτηση για το μακελειό στο Μάντσεστερ

Επτά άτομα υπό κράτηση για το μακελειό στο Μάντσεστερ

Επισπεύδει την επιστροφή της από τη σύνοδο των G7 η Τερέζα Μέι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η βρετανική αστυνομία δήλωσε χθες ότι έχει θέσει υπό κράτηση και έβδομο άτομο σε σχέση με την τρομοκρατική επίθεση της Δευτέρας σε στάδιο στο Μάντσεστερ, μετά από έρευνες σε μια οικία στο Νανίτον στην κεντρική Αγγλία.

«Ως έχει, έξι άνδρες και μία γυναίκα έχουν συλληφθεί σε σχέση με την έρευνα και παραμένουν υπό κράτηση για ανάκριση», είπε σε δήλωσή της η αστυνομία.

Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι θα επιστρέψει στη Βρετανία πριν το τέλος της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Επτά πιό ανεπτυγμένων χωρών (G7) στη Σικελία, μετά από την αναβάθμιση του επιπέδου της τρομοκρατικής απειλής σε «κρίσιμο» από την βομβιστική επίθεση στο Μάντσεστερ τη Δευτέρα, δήλωσε χθες ανώτατο στέλεχος της κυβέρνησης.

Η Μέι σκόπευε να παραστεί στη σύνοδο έως το τέλος του προγράμματος το Σάββατο, αλλά τώρα πρόκειται θα επιστρέψει μετά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου.

«Βάσει του γεγονότος ότι έχουμε ένα επίπεδο συναγερμού το οποίο είναι κρίσιμο και (βάσει) της κατάστασης εδώ, η πρωθυπουργός σκοπεύει να επισπεύσει το πρόγραμμά της στο G7 ώστε είναι πιθανό να επιστρέψει την Παρασκευή το βράδυ», είπε ο αξιωματούχος.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση