HomeHL-SportsΠαναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-0

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0 της ΑΕΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης» σε παιχνίδι για την 4η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League και πήρε άτυπη ρεβάνς για την ήττα με το ίδιο σκορ στο ΟΑΚΑ την Κυριακή. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης προήλθε με πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα στο 62’ ο Σεμπάστιαν Λέτο. Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Βράνιες.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, που ήταν καλύτερη σε όλο το διάστημα του παιχνιδιού, πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στα πλέι οφ και ξεκόλλησε από την… ουρά του μίνι-πρωταθλήματος, αφού έφτασε τους 5 βαθμούς και ξεπέρασε τον Πανιώνιο.

Υπό το βλέμμα του Τζιμπρίλ Σισέ ο οποίος βρέθηκε στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και αποθεώθηκε από 3.500 φίλους των γηπεδούχων, ο Παναθηναϊκός επέβαλε τον ρυθμό του και έχασε την πρώτη του σημαντική ευκαιρία στο 30’. Ο Χουλτ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μολέδο τράνταξε με κεφαλιά το δοκάρι του Ανέστη.

Η ΑΕΚ απάντησε άμεσα και έχασε κλασική ευκαιρία στην επόμενη φάση. Από την κεφαλιά-πάσα του Τσιγκρίνσκι, ο Μάνταλος πήρε την μπάλα και έβγαλε τον Χριστοδουλόπουλο απέναντι από τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο, ο οποίος νίκησε τον μεσοεπιθετικό της Ένωσης που πλάσαρε.

Το γκολ που έκρινε τον νικητή ήρθε στο 62ο λεπτό. Ο Γκάλο έκανε χέρι στην προσπάθειά του να ανακόψει τον Χατζηγιοβάνη και υπέπεσε σε πέναλτι. Έτσι, ο Λέτο από τα έντεκα βήματα νίκησε τον Ανέστη και διαμόρφωσε το τελικό 1-0.

Γκολ:
62′ πεν. Λέτο

Κίτρινες κάρτες:
Μολέδο, Χουλτ, Μολίνς – Γαλανόπουλος, Βράνιες, Ντίντακ

Κόκκινες κάρτες:
90’+5′ Βράνιες

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης):
O. Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Μολέδο, Μαρινάκης, Χουλτ, Κουρμπέλης, Ζέκα, Λουντ (79′ Ρέις), Χατζηγιοβάνης, Κλωναρίδης (65′ Π. Βλαχοδήμος), Λέτο (70′ Μολίνς).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ):
Ανέστης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Γκάλο, Ντίντακ, Αϊντάρεβιτς (64′ Αλμέιδα), Γιόχανσον, Γαλανόπουλος (75′ Μπακασέτας), Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος (71′ Πατίτο), Αραούχο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση