HomeΚΡΗΤΗΠεριφέρεια, φορείς, παραγωγικές τάξεις ενωμένοι στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας

Περιφέρεια, φορείς, παραγωγικές τάξεις ενωμένοι στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας

Ο Στ. Αρναουτάκης στο FORUM της EUROBANK

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Προϋποθέσεις ενίσχυσης εξαγωγικού προσανατολισμού της Ελληνικής Οικονομίας» στο πλαίσιο του προγράμματος «Επιχειρηματικών Αποστολών Go In Crete», είναι το θέμα κεντρικής εκδήλωσης που πραγματοποιεί αυτή την ώρα στη Χερσόνησο ξενοδοχείο Aldemar Knossos Royal, η Διοίκηση της ΕUROBANK σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης με ομιλητές τον  αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο και τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Στην εκδήλωση που πραγματοποιείται παρουσία της ηγεσίας της τράπεζας, εκπροσώπων φορέων και επιχειρηματιών, ο Περιφερειάρχης απευθυνόμενος στο πολυπληθές ακροατήριο καλωσόρισε όλους επισημαίνοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης και τις δυνατότητες ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας που έχει απήχηση στην Εθνική Οικονομία. Χαιρετισμό-καλωσόρισμα στην εκδήλωση απεύθυναν στην έναρξη της εκδήλωσης ο Διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Φωκίων Καραβίας και ο πρόεδρος του συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης Αλκιβιάδης Καλαμπόκης οι οποίοι αναφέρθηκαν στην σημαντικότητα του forum ,τονίζοντας την συνεργασία της Περιφέρειας και στην συμβολή της στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Μάλιστα πριν τον χαιρετισμό του Περιφερειάρχη έγινε προβολή στην οθόνη επιτυχημένου video της βραβευμένης  διαφημιστικής καμπάνιας της Περιφέρειας για την εξωστρέφεια προκαλώντας θετικά σχόλια.

«Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζουμε στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο διεξαγωγής της 7ης Επιχειρηματικής Αποστολής ενός πρωτοποριακού προγράμματος της Eurobank. Ενός προγράμματος που για δεύτερη φορά διεξάγεται στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή και του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης» είπε ο Περιφερειάρχης καλωσορίζοντας τον Υπουργό, την ηγεσία της τράπεζας και τους επιχειρηματίες. Πρόκειται, πρόσθεσε ο κ Αρναουτάκης «για ένα επιχειρηματικό γεγονός, το οποίο δίνει την ευκαιρία σε ντόπιους επιχειρηματίες και παραγωγούς να έρθουν σε επαφή με κορυφαίους εκπροσώπους της διεθνούς αγοράς. Είμαστε βέβαιοι ότι  η επιχειρηματική αποστολή που ξεκινά απόψε θα ολοκληρωθεί με απόλυτη επιτυχία, εκπληρώνοντας τον πρωταρχικό στόχο των διοργανωτών, της Διοίκησης και των στελεχών της Eurobank, για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της Ελληνικής οικονομίας. Για την Περιφέρεια Κρήτης η σημερινή διοργάνωση αποκτά ιδιαίτερη σημασία αν αναλογιστούμε το ύψος των εξαγωγών και των εμπορικών σχέσεων που αναπτύσσονται στον κλάδο των τροφίμων ανάμεσα στην Κρήτη και τις χώρες του εξωτερικού. Παρά την κρίση των τελευταίων χρόνων, παρά το κλίμα οικονομικής αβεβαιότητας και αστάθειας οι εμπορικές σχέσεις με τις διεθνείς αγορές αποτελούν μια από τις σημαντικότερες διεξόδους για τα προϊόντα της Κρητικής γης. Με αυτό το δεδομένο στην Περιφέρεια Κρήτης τα τελευταία χρόνια καταβάλλουμε συντονισμένες προσπάθειες, προκειμένου να ενισχύσουμε την εμπορική αξία των Κρητικών προϊόντων. Με την εφαρμογή του στρατηγικού μας σχεδιασμού και τη σύνδεση του αγροδιατροφικού τομέα με τον τουρισμό, προσπαθούμε να επεκτείνουμε τη δράση των τοπικών επιχειρήσεων σε μια αγορά, που συνεχώς παρουσιάζει νέες απαιτήσεις, αλλά ταυτόχρονα, παρέχει νέες επιχειρηματικές και εξαγωγικές ευκαιρίες. Βασική μας αντίληψη είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας της εμπορικής δραστηριότητας στο νησί, μέσα από μια διαφορετική αντίληψη. Μια τοπική προσέγγιση που στηρίζεται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νησιού. Σε αυτή τη βάση αναδεικνύουμε τη:

  • Μοναδική γεωγραφική μας θέση
  • Το καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό
  • Την Υψηλή ποιότητα των πρώτων υλών»

Μάλιστα ο Περιφερειάρχης απευθυνόμενος στον παριστάμενο Υπουργό, είπε: «Γνωρίζετε καλά πως η εμπορική διπλωματία αποτελεί ένα μεγάλο αλλά δυνητικό πλεονέκτημα για τη χώρα. Για το λόγο αυτό είμαστε σίγουροι πως η συμμετοχή σας στη σημερινή επιχειρηματική συνάντηση, υποδηλώνει την πρόθεση της Κυβέρνησης για τη στήριξη όλων των πρωτοβουλιών που θα μας οδηγήσουν γρηγορότερα σε ένα ευνοϊκότερο οικονομικό περιβάλλον. Μέσα από την εμπειρία της Περιφέρειας Κρήτης, μέσα από τα αποτελέσματα της δουλειάς που ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε θέλω να επισημάνω ότι δίπλα στο τρίπτυχο: της Ταυτότητας, της Ποιότητας, της Ανταγωνιστικότητας πρέπει να προσθέσουμε δύο ακόμα προϋποθέσεις: τη συνεργασία και την ετοιμότητα. Αυτές είναι οι 5 βασικές προϋποθέσεις που θα ανοίξουν εμπορικούς δρόμους για τα Ελληνικά προϊόντα.»

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Αρναουτάκης έδωσε συγχαρητήρια για ακόμα μια φορά στους διοργανωτές για αυτή τη σημαντική επιχειρηματική συνάντηση ,τονίζοντας ότι «η δική μας εμπορική κουλτούρα έρχεται από μακριά. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα οι Έλληνες δείξαμε μια ιδιαίτερη εξωστρέφεια. Ιστορικά σε πολύ δύσκολες στιγμές του έθνους η εξωστρέφεια έδωσε απαντήσεις και αυτή θα μας δώσει και σήμερα τις απαντήσεις».

Διαφήμιση
Διαφήμιση