HomeΚΟΣΜΟΣΠατέρας του μακελάρη του Μάντσεστερ: «Ο γιος μου είναι αθώος!»

Πατέρας του μακελάρη του Μάντσεστερ: «Ο γιος μου είναι αθώος!»

Συνελήφθη και ο άλλος γιος του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πεπεισμένος ότι ο γιος του είναι αθώος και ότι δεν μπορεί να είναι ο μακελάρης του Μάντσεστερ εμφανίστηκε ο πατέρας του Σαλμάν Αμπέντι, μιλώντας στο ειδησεογραφικό δίκτυο Associated Press από την Τρίπολη της Λιβύης όπου κατοικεί πλέον μόνιμα.

«Δεν πιστεύουμε στην θανάτωση αθώων. Δεν μας πρεσβεύει» είπε ο Ραμαντάν Αμπέντι, επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι έχει συλληφθεί και ο δεύτερος γιος του. Νωρίτερα την Τετάρτη, η αστυνομία του Μάντσεστερ επιβεβαίωσε ότι οι αρχές διερευνούν το ενδεχόμενο ο μακελάρης να εντάσσεται σε «δίκτυο τζιχαντιστών».

Το πρωί της Τετάρτης, η αστυνομία προχώρησε σε τρεις συλλήψεις στην περιοχή Φάλοουφιλντ ενώ χτες είχε περάσει χειροπέδες και σε έναν 23χρονο άντρα.

Ο 23χρονος φέρεται να είναι ο αδελφός του Αμπέντι, Ισμαήλ.

Ο πατέρας του μακελάρη ισχυρίστηκε ότι μίλησε με τον γιο του πριν από πέντε μέρες και ότι ο Σαλμάν ετοιμαζόταν να ταξιδέψει στη Σαουδική Αραβία σε λίγο καιρό. «Ακουγόταν απολύτως φυσιολογικός» είπε ο ίδιος.

Η οικογένεια του Αμπέντι εγκατέλειψε την Τρίπολη το 1993 όταν καθεστώς Καντάφι εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εναντίον του.

Ο πατέρας του Αμπεντί αποφάσισε να εγκαταλείψει τη χώρα και ζήτησε πολιτικό άσυλο στη Βρετανία, όπου και γεννήθηκαν τα παιδιά του.
ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση