HomeΕΛΛΑΔΑΓαβρόγλου: Απολύτως καταδικαστέα τα επεισόδια στις φοιτητικές εκλογές

Γαβρόγλου: Απολύτως καταδικαστέα τα επεισόδια στις φοιτητικές εκλογές

Για τα όσα εκτυλίχθηκαν στο ΑΠΘ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Απολύτως καταδικαστέα χαρακτήρισε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, τα επεισόδια που σημειώθηκαν στα πανεπιστήμια από εξωπανεπιστημιακές προφανώς ομάδες, όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να καταγγελθούν απερίφραστα. Τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι παντελώς καταδικαστέες», είπε ο κ. Γαβρόγλου στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, αντικείμενο της οποίας είναι η συζήτηση νομοσχεδίου για θέματα εκπαίδευσης και για τη λειτουργία του ισλαμικού τεμένους στην Aθήνα.

Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι έξω από το Παιδαγωγικό Τμήμα, όταν ομάδα 30 ατόμων με καλυμμένα πρόσωπα, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες κρατούσαν τσεκούρια, πέτρες και ξύλα, επιτέθηκαν σε φοιτητές που βρίσκονταν εκεί για να ψηφίσουν στις φοιτητικές εκλογές.

Επί της οδού Ναυαρίνου κατέφθασε Διμοιρία των ΜΑΤ που προσπάθησε να απωθήσει άμεσα τους κουκουλοφόρους χρησιμοποιώντας δακρυγόνα ενώ επεισόδια σημειώθηκαν και στη Θεολογική Θεσσαλονίκης, όπου κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε τραπεζάκια με προεκλογικό υλικό της ΔΑΠ, τραυματίζοντας έναν φοιτητή. Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε φοιτητές

Θυμίζουμε ότι οι φοιτητικές εκλογές πήραν αναβολή μίας εβδομάδας, λόγω της απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την προηγούμενη Τετάρτη.

Πέρυσι στις εκλογές ψήφισαν περίπου 80000 φοιτητές, ενώ το 2015 είχαν προσέλθει στις κάλπες περισσότεροι από 100.000 φοιτητές, καταδεικνύωντας μείωση στη συμμετοχή. Σε κάθε περίπτωση πάντως η κάθε φοιτητική παράταξη αναμένεται να εκδώσει τα δικά της αποτελέσματα, πανηγυρίζοντας για την νίκη ενώ πέρυσι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ συγκέντρωσε για 29η φορά τα μεγαλύτερα ποσοστά, σύμφωνα με όλα τα αποτελέσματα.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση