HomeΚΡΗΤΗΕπί… τάπητος αναπτυξιακά έργα και αξιοποίηση ακινήτων του δημοσίου

Επί… τάπητος αναπτυξιακά έργα και αξιοποίηση ακινήτων του δημοσίου

Στην Αθήνα ο βουλευτής Σ. Βαρδάκης και ο δήμαρχος Γ. Μαστοράκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σειρά επαφών πραγματοποίησαν ο Βαρδάκης Σωκράτης Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηρακλείου και ο Μαστοράκης Γιάννης, Δήμαρχος Χερσονήσου στο Υπουργείο Τουρισμού, στην Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Στο Υπουργείο Τουρισμού συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Τζιάλλα Γιώργο στον οποίο ετέθη το θέμα της  Μαρίνας Μαλίων. Ο κ. Μαστοράκης κατέθεσε φάκελο με πλήρη στοιχεία ενώ ο κ. Βαρδάκης τόνισε ότι δυστυχώς μετά από σχεδόν 20 χρόνια ένα τέτοιο έργο αναπτυξιακού χαρακτήρα μένει στις καλένδες. Από κοινού, ο κ. Βαρδάκης και ο Δήμαρχος Χερσονήσου, ζήτησαν άμεσα να προχωρήσει η διαδικασία έκδοσης σχεδίων προκήρυξης για την εξεύρεση επενδυτών και να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου. Ο Γενικός Γραμματέας με τη σειρά του δεσμεύτηκε ότι αυτό θα γίνει άμεσα.

vardakis_terzakis_240517

Στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ κ. Τερζάκη Γιώργο αλλά και τον Διευθυντή της ΕΤΑΔ κ. Κωστοβασίλη Βασίλη στους οποίους ο Δήμαρχος Χερσονήσου έθεσε το θέμα της παραχώρησης της χρήσης του ακινήτου «Μοτέλ Ξενία» στον Καρτερό προς τον Δήμο Χερσονήσου προκειμένου να αξιοποιηθούν οι χώροι για εκπαιδευτικές και άλλες ανάγκες του Δήμου. Συμφωνήθηκε να κατατεθεί συγκεκριμένη πρόταση. Ο πρόεδρος και διευθύνοντας Σύμβουλος της ΕΤΑΔ κ. Τερζάκης ενημέρωσε τον κ. Βαρδάκη και τον κ. Μαστοράκη ότι σίγουρα πρόθεση είναι να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση και πιστεύει να υπάρξει θετική εξέλιξη το αμέσως επόμενο διάστημα.

Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος ο  κ. Βαρδάκης και ο κ. Μαστοράκης συναντήθηκαν με την Γενική Γραμματέα κα Μπαριτάκη Χριστίνα, η οποία τους ενημέρωσε ότι μετά την εξασφάλιση του ποσού των 300.000 ευρώ, την Παρασκευή θα συζητηθεί στο Κεντρικό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΚΕΣΠΑ) η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του ανισόπεδου κόμβου Κοκκίνη Χάνι – Ανώπολης μαζί με τις προσωρινές ράμπες προκειμένου να εγκριθούν οι περιβαλλοντικοί όροι και να ανοίξει ο δρόμος για την δημοπράτηση του έργου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση