HomeΚΟΣΜΟΣO Τραμπ όρισε συνήγορο για την υπόθεση της Ρωσίας

O Τραμπ όρισε συνήγορο για την υπόθεση της Ρωσίας

Τον Μαρκ Κάσοβιτς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανέθεσε στον έμπιστο δικηγόρο του, Μαρκ Ε. Κάσοβιτς, να τον εκπροσωπήσει στις έρευνες για τις καταγγελλόμενες σχέσεις συνεργατών της προεκλογικής του καμπάνιας με τη Ρωσία και για την ανάμειξη της Μόσχας στις προεδρικές εκλογές.

Ο Κάσοβιτς, που γνωρίζει τον πρόεδρο των ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες, έχει εκπροσωπήσει τον Τραμπ σε διάφορες υποθέσεις, από το διαζύγιό του μέχρι κτηματομεσιτικές συναλλαγές καθώς και τις καταγγελίες για απάτη στο «Πανεπιστήμιο Τραμπ».

Μετά τον διορισμό την περασμένη εβδομάδα του πρώην διευθυντή του FBI, Ρόμπερτ Μιούλερ, ως ειδικού εισαγγελέα στην έρευνα για την ανάμειξη της Ρωσίας στις εκλογές και την καταγγελλόμενη συνεργασία της με συνεργάτες του Τραμπ, τα πράγματα δυσκόλεψαν για τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο και τους συνεργάτες. Ο Τραμπ έχει αρνηθεί κατ’ επανάληψη τις αιτιάσεις.

Ωστόσο οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες πιστεύουν ότι η Μόσχα προσπάθησε όντως να γείρει την πλάστιγγα υπέρ του Τραμπ στις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου.

Μέχρι στιγμής ούτε ο Κάσοβιτς, ούτε ο Λευκός Οίκος σχολίασαν τον διορισμό του.

Ο Κάσοβιτς είχε απειλήσει στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας με μηνύσεις τους Τάιμς της Νέας Υόρκης αν δεν απέσυραν δημοσίευμά τους για σεξουαλική παρενόχληση γυναικών από τον Τραμπ. Η εφημερίδα, ωστόσο, επέμεινε στο ρεπορτάζ και ουδέποτε το απέσυρε.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση