HomeΚΟΣΜΟΣΑκόμη τέσσερις ορειβάτες νεκροί στο Έβερεστ

Ακόμη τέσσερις ορειβάτες νεκροί στο Έβερεστ

Τραγικό τέλος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τραγικό τέλος είχε η προσπάθεια τεσσάρων ορειβατών να φθάσουν στην κορυφή του ψηλότερου βουνού στον κόσμο, καθώς βρέθηκαν νεκροί μέσα στις σκηνές τους, στο Καμπ 4, που βρίσκεται σε υψόμετρο 8.000 μέτρων, στο Έβερεστ.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθαναν οι τέσσερις ορειβάτες παραμένουν αδιευκρίνιστες, ενώ και οι ταυτότητές τους ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Το βέβαιο είναι ότι στην περιοχή έπνεαν ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ορειβατών του Νεπάλ.

Οι Νεπαλέζοι που εντόπισαν τους τέσσερις νεκρούς ορειβάτες, είχαν ξεκινήσει την ανάβασή τους στο βουνό προκειμένου να βρουν το πτώμα του Σλοβάκου Βλαντίμιρ Στρμπα, που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, σε υψόμετρο 8.850 μέτρων. Το πτώμα του άτυχου ορειβάτη τελικά βρέθηκε και μεταφέρθηκε στο Καμπ 2, στα 6.400μ υψόμετρο και αργότερα μέσα στην ημέρα πρόκειται να φτάσει στο καμπ που βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού.

Η φετινή ορειβατική σεζόν αποδεικνύεται ιδιαίτερα φονική, καθώς μέχρι τώρα έχουν χάσει τη ζωή τους στο Έβερεστ δέκα ορειβάτες.

Μάλιστα ο θάνατος του Ούλι Στεκ, ενός από τους πλέον διάσημους ορειβάτες παγκοσμίως, είχε βυθίσει στο πένθος τον ορειβατικό κόσμο.

Ιδιαίτερη ανησυχία για την ασφάλεια της ανάβασης έχει δημιουργήσει και η κατάρρευση του Hillary Step, του διάσημου βράχου που και αποτελούσε το τελευταίο εμπόδιο για την κατάκτηση της κορυφής του Έβερεστ από τους ορειβάτες. Η κατάρρευση έχει επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην τοπογραφία, και έχουν δημιουργήσει έντονη ανησυχία για την ασφάλεια όσων επιχειρήσουν να κάνουν ορειβασία στο βουνό από εδώ και στο εξής.

Cnn.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση