HomeHL-GreeceΤσίπρας: Ο βαρύς χειμώνας έφερε αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος

Τσίπρας: Ο βαρύς χειμώνας έφερε αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την υπόσχεση για…ελαφρύνσεις στου λογαριασμούς ρεύματος έδωσε ο πρωθυπουργός από το υπουργείο Περιβάλλοντος και ενέργειας το οποίο επισκέφθηκε σήμερα, τονίζοντας ότι στόχος είναι η χώρα να γίνει ενεργειακός κόμβος.

Ο κ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά ότι : «Προτεραιότητα είναι η στήριξη και διεύρυνση των κοινωνικών τιμολογίων» για να προσθέσει ότι «προωθείται ο σχεδιασμός για συνολική ελάφρυνση στους λογαριασμούς ρεύματος». Μάλιστα, έκανε αναφορά στις αυξήσεις στο ρεύμα σημειώνοντας ότι «αυτός ο χειμώνας ήταν βαρύτερος και είχαμε αύξηση στην κατανάλωση ρεύματος που επιβάρυνε τους λογαριασμούς αναντίστοιχα. Θα προχωρήσουμε άμεσα σε αναδιάρθωση των τιμολογίων και θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε ουσιαστικά και την επιβάρυνση των καταναλωτών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 «Στόχος μια δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη»

Κατά την έναρξη της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας είπε: «Βρίσκομαι στο υπουργείο περιβάλλοντος και ενέργειας σε συνέχεια της απόφασής μου να εποπτεύσω το κυβερνητικό έργο σε ένα ένα τα υπουργεία ξεχωριστά».

Αναφερθείς στα του υπουργείου, ανέφερε εν συνεχεία: «Πρωταρχικός στόχος είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου μας. Στόχος να πετύχουμε μια ανάπτυξη που θα είναι και βιώσιμη και θα προστατεύει το περιβάλλον. Ο ενεργειακός σχεδιασμος είναι βασικός για την προσέλκυση των επενδύσεων και αναβαθμίζει την γεωστρατηγική πολιτική της χώρας μας, η οποία έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα».

«Η Ελλάδα να γίνει ένας κόμβος όχι μόνο σε ό,τι αφορά στις μεταφορές αλλά και στην ενέργεια. Οι δρόμοι της ενέργειας του 21ου αιώνα δεν μπορούν να παρακάμπτουν την Ελλάδα. Η ενεργειακή ατζέντα και συνεργασία είναι στο επίκεντρο της συζήτησης και κατέχει περίοπτη θέση», ανέφερε.

Ο προγραμματισμός

Σε ό,τι αφορά στον προγραμματισμό του υπουργείου για τα ενεργειακά, ο κ. Τσίπρας είπε πως εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς το έργο του αγωγου TAP, ένα έργο που εξελίσσεται με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Προχωρά η αναβάθμιση του τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου και η κατασκευή της πλωτής μονάδας φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη.

Πέφτουν υπογραφές σε 3 συμβόλαια για υδρογονάνθρακες

Υπογράφουμε τρία συμβόλαια για την εκμετάλλευση δυο χερσαίων και ενός θαλασσίου οικοπέδου αύριο και προχωρούν διαγωνιστικές διαδικασίες, είπε και σημείωσε ότι για την αποτελεσματικότερη υλοποίηση του σχεδιασμού αυτού ενεργοποιείται η  ελληνική διαχειριστική αρχή υδρογονανθράκων.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση