Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζεται η αποκομιδή των τόνων σκουπιδιών που είχαν συγκεντρωθεί στους κάδους απορριμμάτων του Ηρακλείου, μετά τη λήξη της 48ωρης απεργίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η αποκομιδή των απορριμμάτων ξεκίνησε από τα μεσάνυχτα με τους εργαζομένου στην υπηρεσία καθαριότητας να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, προκειμένου να μαζευτούν εγκαίρως οι τόνοι σκουπιδιών που συσσωρεύτηκαν από το περασμένο Σάββατο.

skoypidia-1

Ομολογουμένως το Ηράκλειο είχε κατακλυστεί από μεγάλο όγκο απορριμμάτων, τα οποία σε συνδυασμό με την έντονη δυσοσμία, συνέθεταν μία όχι και τόσο θετική εικόνα της πόλης, εν μέσω της τουριστικής περιόδου και της παρουσίας χιλιάδων ξένων επισκεπτών στο νησί.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εργαζομένων η αποκομιδή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι αύριο Πέμπτη σε κάθε γειτονιά και τοπικό διαμέρισμα του δήμου Ηρακλείου.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων καθαριότητας συνοδευόμενοι από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Χάρη Μαμουλάκη μετέβησαν την Τρίτη στην Αθήνα, όπου είχαν συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικό Πάνο Σκουρλέτη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έθεσαν το ζήτημα της προστασίας της απασχόλησης των συμβασιούχων καθαριότητας στους Δήμους, υπό τη σκιά των διαρροών περί ενδεχόμενης απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία ενδέχεται να επηρεάσει τους όρους εργασίας τους.

skoypidia-6

Επίσης, ζήτησαν ενημέρωση σχετικά με πιθανές αλλαγές στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Ο Υπουργός Εσωτερικών από την πλευρά του έκανε σαφές ότι θέση της κυβέρνησης είναι η συνέχιση της απασχόλησης των συμβασιούχων στην καθαριότητα, στη βάση της τελευταίας νομοθετικής παράτασης των συμβάσεών τους.

skoypidia-5

Προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί το υπουργείο μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης απόφασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, εφόσον από αυτή προκύψει η ανάγκη νέας παρέμβασης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση