HomeΚΡΗΤΗΣυνάντηση Σ. Βαρδάκη με εργαζόμενους σε δήμους

Συνάντηση Σ. Βαρδάκη με εργαζόμενους σε δήμους

«Καμία αλλαγή στα Βαρέα και Ανθυγιεινά»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση πραγματοποίησε στην Αθήνα ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηρακλείου Βαρδάκης Σωκράτης, με εργαζομένους σε Δήμους, τον Αντιδήμαρχο Ηρακλείου Μαμουλάκη Χάρη και τον Πρόεδρο του Ε.Κ.Η, Βοργιά Στέλιο για τα φλέγοντα θέματα που αφορούν τόσο τους μόνιμους όσο και τους συμβασιούχους εργαζομένους των ΟΤΑ.

Οι εκπρόσωποι εξέφρασαν στον κ. Βαρδάκη την ανησυχία τους για τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που κάνουν λόγο για κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών στους εργαζόμενους της καθαριότητας. Επιπλέον οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι έθεσαν υπόψη του κ. Βαρδάκη τη πολυσυζητημένη απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τις διαρροές περί απόλυσης των εργαζομένων των οποίων παρατάθηκαν οι συμβάσεις έως 31/12/2017 αλλά και τις διαρροές περί μη πληρωμής των δεδουλευμένων τους. Τέλος, οι εργαζόμενοι ζήτησαν να ενημερωθούν για το θέμα των συναδέλφων τους, οι οποίοι είχαν προσληφθεί μέσω των προσωρινών πινάκων του ΑΣΕΠ, εργάζονταν από 6 έως 7 χρόνια και μετά την ανακοίνωση των οριστικών πινάκων των επιτυχόντων κινδυνεύουν να χάσουν την δουλειά τους.

Ο κ. Βαρδάκης διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους ότι τα Βαρέα και Ανθυγιεινά όχι μόνο δεν καταργούνται, αλλά μάλιστα προστίθενται και άλλες κατηγορίες εργαζομένων στην λίστα. Στο ζήτημα που έθεσαν οι εργαζόμενοι για διάταξη (Ευρωπαϊκή οδηγία) για τα βαρέα και ανθυγιεινά, ο κ Βαρδάκης δεσμεύτηκε ότι θα τους ενημερώσει άμεσα αν προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα.

Αναφορικά με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, πρότεινε να περιμένουν το σκεπτικό της απόφασης για να δουν πως θα αντιμετωπίσουν το ζήτημα ενώ σημείωσε ότι δεν τίθεται κανένα θέμα με την πληρωμή των δεδουλευμένων τους. Τέλος, όπως  ενημερώθηκαν οι εκπρόσωποι από τον κ. Βαρδάκη, το αμέσως επόμενο διάστημα κατατίθεται στην Βουλή νομοσχέδιο του Υπουργείο Εσωτερικών στο οποίο περιλαμβάνεται διάταξη που δίνει λύση στο πρόβλημα των εργαζομένων που είχαν προσληφθεί μέσω των προσωρινών πινάκων του ΑΣΕΠ, επιτρέποντάς τους να συνεχίσουν να εργάζονται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση