HomeΚΡΗΤΗΤο υπουργείο Πολιτισμού χρηματοδοτεί το Μουσικό Εργαστήρι «Λαβύρινθος»

Το υπουργείο Πολιτισμού χρηματοδοτεί το Μουσικό Εργαστήρι «Λαβύρινθος»

Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Επικρατείας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες του Μουσικού Εργαστηρίου «Λαβύρινθος» που λειτουργεί στο Χουδέτσι ήταν το θέμα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναδάκη.

Εκτός από τον Ross Daly, ιδρυτή και διαχρονικού εμπνευστή του Μουσικού Εργαστηρίου «Λαβύρινθος», στη σύσκεψη συμμετείχε το Γραφείο της Αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης, το Γραφείο της Υπουργού Πολιτισμού καθώς και ο Βουλευτής Ν. Ηγουμενίδης.

Αναγνωρίζοντας τη διαχρονική και πολύτιμη προσφορά του Εργαστηρίου στην προώθηση της μουσικής εκπαίδευσης νέων μουσικών, στην ανάδειξη των παγκόσμιων μουσικών ιδιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των ελληνικών μουσικών παραδόσεων, καθώς και στη δημιουργία ενός ευρύτατου πολυεθνικού δικτύου ανταλλαγών μουσικής γνώσης, αποφασίστηκαν τα εξής προκειμένου η δομή και οι δραστηριότητες του Εργαστηρίου να εδραιωθούν και να εξασφαλιστεί η συνέχειά τους:

  1. Η χρηματοδότηση, με πόρους του Υπουργείου Πολιτισμού, του προγράμματος «Μουσικές Παρασκευές» που διοργανώνει το Μουσικό Εργαστήριο «Λαβύρινθος» καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.
  2. Η διερεύνηση, μετά από διαβούλευση και συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς και φυσικά την αυτοδιοίκηση, των τρόπων επίλυσης του στεγαστικού προβλήματος που αντιμετωπίζει το Μουσικό Εργαστήριο «Λαβύρινθος» ώστε να αποκτήσει μόνιμη στέγη στον τόπο που το φιλοξένησε επί σειρά ετών.

Η σημερινή συνάντηση εγκαινιάζει έναν κύκλο επαφών με φορείς και σχετικές πρωτοβουλίες σε άλλες περιοχές της χώρας με στόχο τον σχεδιασμό δημόσιας πολιτικής για την ενίσχυση του ρόλου του Πολιτισμού στη βιώσιμη τοπική ανάπτυξη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση